ponedeljek, 30. maj 2011

KONTRACEPCIJA: Katera metoda mi ustreza?

Vse, kar ste vedno želeli izvedeti o kontracepciji, in vse, kar morate vedeti o njej.  KONTRACEPCIJA
Morate jo imeti - za vse ženske med 13. in 50. letom.
Predstavljam edinstven priročnik o kontracepciji, ki obsega pregled vse možnosti - od tradicionalnih do najsodobnejših, svetuje, kako najti ustrezno zaščito za vsako življenjsko obdobje in neodvisne ocene vseh prednosti in slabosti.

Knjiga prinaša
Strnjene informacije o vseh vrstah kontracepcije
Če dosedanja metoda ne ustreza več
Preizkusili ste že eno ali drugo kontracepcijskometodo. Sedaj ste z njo nezadovoljno ali pa se je spremenil vaš partnerski odnos. So vaše zahteve po zanesljivosti drugačne? Morda ste dobili dojenčka oziroma ga kmalu načrtujete ali pa se je pojavilo kakšno obolenje ...

Seznanite se z vsemi vrstamu kontracepcije
Še nikoli ni bilo toliko možnosti za kontracepcijo kot danes. Posebnost te knjige: opisuje vse. Paleta sega od naravnega načrtovanja družine preko hormonskih preparatov vse do računalniško podprtih postopkov. Za vsako žensko se najde nekaj. Avtorja navajata nevtralne informacije o uporabi, prednostih in slabostih ter zanesljivosti. Izvedeli boste, za koga je primerna posamezna metoda.

Z velikim testom do iskanja najboljše rešitve
V obilici ponudbe človek hitro lahko izgubi pregled. Praktičen test vam pomaga, da se v trenutku odločite za pravo metodo. Z njegovo pomočjo izveste, kakšen "kontracepcijski tip" ste. Če je za vas zelo pomembna na primer zanesljivost, lahko veliko strani kar preskočite. Hitro in zanesljivo boste našli, kar vam ustreza, ter sproščeno uživali ljubezen.

Za popotnico naj vam bo moto angleškega združenja za načrtovanje družine: "If sex makes fun, contraception should be funny as well".

Poglavja v knjigi:
  • Telesni znaki - popolno usklajeni in izraženi (o cikličnih spremembah v ženskem organizmu, hormonskih kontracepcijskih metodah, kontracepcijskih tabletah, medsebojnem učinkovanju hormonskih kontracepcijskih metod z drugimi zdravili in vplivih na učinkovitost ...)
  • Maternični vložek (maternični vložek brez učinkovin, bakreni maternični vložek, hormonski maternični vložek, za katere ženske ni primeren, nosečnost kljub materničnemu vložku - kaj storiti?)
  • Naravne metode načrtovanja družine - metode ugotavljanja plodnih dni (načela naravnih metod načrtovanja, tempreraturna metoda, simpto-termalna metoda, koledarska metoda, ugotavljanje plodnosti z "visokotehnološkimi metodami" ...)
  • Pregradne metode (kemične, mehanske)
  • Sterilizacija (ženske, moškega, želja po otroku po sterilizaciji)
  • Metode za naknadno preprečevanje zanositve ("jutranja tabletka" ali "maternični vložek potem" - vprašanje časa ...)
  • Kontracepcija v posebnih življenjskih okoliščinah (kontracepcija po porodu in med dojenjem, kontracepcija na prehodu v meno, kontracepcija pri določenih boleznih, kot so visok krvni tlak, tromboze, obolenja srca, sladkorna bolezen, epilepsija, glavoboli/migrene, ledvična obolenja ...)
  • Zanimivosti o kntracepciji (kako zanesljiva je vaša kontracepcijska metoda - Pearlov indeks, nov razvoj na področju kontracepcije, ponudba informacij o načrtovanju družine).
Knjigo je strokovno pregledala doc. dr. Bojana Pinter, dr. med., specialistka ginekologinja in porodničarka.

sobota, 28. maj 2011

Hialuronska kislina

HIALURONSKA KISLINA
Hialuronska kislina (INCI: Hyaluronic Acid) je mukopolisaharid, ki med drugim sodeluje pri izgradnji vezivnega tiva. Najvišja koncentracija hialuronske kisline je vsekakor v koži. Snov lahko veže več kot 1000-kratno količino lastne mase vode in že v koncentraciji 1 % lahko tvori elastično koherentno ogrodje. Za uporabo v kozmetiki se hialuronska kislina pridobiva iz petelinjih rož ali se izdeluje z gensko tehnologijo. Če se hialuronska kislina uporablja kot vlažilno sredstvo v kozmetičnih negovalnih preparatih, tvori na koži za zrak prepusten film, ki zelo močno veže vlago in tako nudi učinkovito zaščito pred izgubo vlage. Te lastnosti ne izgubi niti v ekstremno suhih pogojih.
Zaradi zelo velike molekulske mase lahko hialuronska kislina, ki se nanaša zunanje, vsekakor deluje samo na površini kože. V globlje kožne plasti ne prodre.
Tako imenovani dermalni filerji zapolnijo samo posamezne zunanje gube.
Koža hialuronsko kislino in njeno natrijevo sol, natrijev hialuronat (INCI: Sodium Hyaluronate) dobro prenaša, ni toksična in ne povzroča alergij.
Glede sposobnosti vezave vode močno presega vse druge spojine, ki se uporabljajo v ta namen, zaradi zelo visoke cene pa se večinoma uporablja varčno.
Dermatološka kozmetika LOUIS WIDMER - na voljo v lekarnah.
Namenjena je negi občutljive kože. 
Z dragocenimi aktivnimi učinkovinami.

Rezultat: gladka koža, manj gub in polt, ki izžareva mladostnost in svežino.
(50 ml)
- podlaga emulzija O/V
- pH 5,5
- UV zaščita
- ultralahka dnevna nega za mlado kožo

Sestava:
biostimulatorji 2 % hialuronska kislina 0,03 %
NVF 1 %
vitamin E 1 %
pantenol 1 %
širokopasovni filter (Tinosorb S)
UVB-filter (derivat cimetove k.)




- podlaga emulzija O/V
- pH 6
- vlažilna dnevna nega
- normalna koža

Sestava:
biostimulatorji 5 %
matriksil 2 %
pantenol 1 %
vitamin E 1 %
kreatin 0,5 %
karitejevo maslo 0,5 %
hialuronska kislina 0,02 %




- podlaga emulzija O/V
- pH 5,5
- vlažilna nega
- za suho in zelo suho kožo

Sestava:
biostimulatorji 5 %
matriksil 2 %
karitejevo maslo 2 %
pantenol 1 %
vitamin E 1 %
kreatin 0,5 %
hialuronska kislina 0,02 %