petek, 9. december 2011

Probiotični tamponi ellen so zdravi tamponi - zdaj končno tudi v Sloveniji

Probiotični tamponi ellen® obstajajo od leta 2002
Švedska znanstvenica Anna W. Schiffer je ugotovila, da ciljno vnašanje probiotičnih mlečnokislinskih bakterij lahko ohranja ravnovesje v intimnem predelu in preprečuje okužbe. Raziskovala je različne mlečnokislinske bakterije in razvila tampon ellen®.
„Tampon z jogurtom“ je preizkušeno sredstvo proti srbenju in pečenju v intimnem predelu kot tudi pri povečanem izcedku. Vendar jogurt vsebuje mlečnokislinske bakterije živalskega izvora, ki ne sodijo v intimni predel ženske in lahko povzročajo celo obolenja.
ellen® vsebuje samo telesu lastne probiotične mlečnokislinske bakterije, ki so normalno prisotne v zdravem intimnem predelu ženske. Probiotični tampon ellen® združuje udobno uporabo, zaščito in zanesljivost običajnega tampona s prednostmi probiotičnih telesu lastnih mlečnokislinskih bakterij. Tako ellen® obnavlja, ščiti in krepi intimni predel.

Tamponi ellen ® ne vsrkajo le redne mesečne krvavitve, temveč se po vstavitvi iz njih sprostijo mlečnokislinske bakterije. Te poskrbijo, da vrednost pH v vagini ostaja med 3,8 in 4,4. V takem kislem okolju večina bakterij, ki povzročajo bolezni, ne more uspevati. Pogoj za kisel pH je prisotnost mlečne kisline, ki jo tvorijo mlečnokislinske bakterije – laktobacili.
S pomočjo tamponov ellen® se ponovno vzpostavi bakterijsko ravnovesje.
Tako deluje ellen®

Kombinacija mlečnokislinskih bakterij in proizvodni postopek sta patentno zaščitena. Mlečnokislinske bakterije so zaščitene na nosilni snovi in se sprostijo po vstavitvi tampona, ko se le-ta segreje na telesno temperaturo. Nato preidejo v intimni predel, kjer obnavljajo intimno floro. Vi tega procesa ne občutite, saj se po udobju uporabe in nošenja tamponi ellen® ne razlikujejo od drugih tamponov.
Mlečnokislinske bakterije, ki jih vsebujejo tamponi ellen® ob redni uporabi tamponov pozitivno vplivajo na vaginalno floro že od prve redne mesečne krvavitve dalje. Da dosežete najboljše rezultate, je priporočljivo, da uporabljate ellen® neprekinjeno pri vsaki redni mesečni krvavitvi, in sicer najmanj:
·         3 zaporedne menstruacije
·      3 dni med menstruacijo
·      najmanj 3 tampone na dan
 


ellen® – več kot le tampon

Uporaba tampona
Tampone ellen® lahko uporabljate od prve menstruacije dalje. So mehki in elastični, tako da velikost mini ob pravilni uporabi ne morejo poškodovati deviške kožice.
Tampone morate redno menjati. Kako pogosto, je odvisno od vpojnosti tampona in moči krvavitve. Ker menstruacija poteka neenakomerno, je priporočljivo, da vpojnost tampona prilagajate moči krvavitve med menstruacijo. Prve dni, ko je krvavitev praviloma močnejša, menjajte tampon na od 3 do 6 ur, v dnevih proti koncu s šibkejšo krvavitvijo in ponoči na od 6 do 8 ur.
Tampon je pravilno vstavljen, ko ga več ne občutite. Mišice medeničnega dna tampon zadržijo na pravem mestu, da ne more zdrsniti niti iz nožnice niti v maternico.
 

Katere velikosti tamponov ellen® obstajajo?

Probiotični tamponi ellen® so na voljo mini, normal in super. Kdaj uporabite katero velikost:
probiotični tamponi ellen® mini – moderna doza s 14 tamponi
Za ženske in dekleta, ki prvič uporabljajo tampone in za dneve s šibko krvavitvijo
probiotični tampon  ellen ® normal – moderna doza z 12 tamponi
za dneve s srednjo do močno krvavitvijo in za prve dni menstruacje, ko je krvavitev močnejša
probiotični tamponi ellen® super – moderna doza z 8 tamponi
za dneve s sredno do močno krvavitvijo in za prve dni menstruacije
Večina proizvajalcev tamponov ponuja tampone v navadnih kartonskih škatlicah.
Probiotični tamponi ellen® so na voljo v ličnih in modernih dozah. Posamezen tampon je dodatno zapakiran v tako imenovano „Twist-off-folijo“, ki jo je zelo enostavno odviti.
Zakaj doza?
Mlečnokislinske bakterije v probiotičnih tamponih ellen® so občutljive in morajo biti zaščitene pred visokimi temperaturami in zračno vlago. Tako zaščito je mogoče zagotoviti samo s hermetično zaprtimi dozami. Doze so iz bele pločevine in zato zelo primerne za recikliranje.

Kje dobite probiotične tampone ellen?
Probiotični tamponi ellen so registriran medicinski pripomoček. Na voljo so v lekarnah in specializiranih trgovinah (npr. Sanolabor, Diafit, Proloco Medico, Simps ...)


Lahko tudi pokličete 02 794 86 20, če potrebujete dodatne informacije - z veseljem vam bomo odgovorili.