četrtek, 19. julij 2012

Obliži za zmanjšanje gub BIOBLISS vidno zmanjšajo gube v samo eni uri


Obliži za zmanjšanje gub BIOBLISS 
vidno  zmanjšajo gube v samo eni uri

Obliži BIOBLISS so pionirski izdelki za pomlajevanje kože s pomočjo tehnologije transdermalnih obližev. So prelomni neinvazivni sistem, ki klinično dokazano zmanjša gube in pomaga povrniti mladostni videz kože.
»BIOBLISS je varen in preprost način za zmanjšanje gub na čelu, ob zunanjih kotičkih oči ali pod očmi. Končno alternativa injekcijam, ki je brez toksinov in brez bolečin. Moje stranke so navdušene!« pravi Candace Griesel, lastnica lepotilnega salona iz Pensilvanije.
Obliži BIOBLIS za zmanjšanje gub so ultra tanki, prožni obliži, ki se nalepijo neposredno na čelo, ob zunanje kotičkeoči ali pod oči. Tradicionalne kreme preprosto so na površini kože in traja več ur, da se absorbirajo, poleg tega jih je treba nanašati redno in dolgo. Obliži BIOBLISS delujejo s pomočjo ionske tehnologije, ki učinkovine proti gubam nežno potiska v kožo. Na tak način se skrajša čas do vidnih rezultatov z več tednov ali mesecev na eno uro. Vsak obliž je prepojen s hidrogelom, ki vsebuje specialno formulacijo učinkovin, znanih po svoji klinični učinkovitosti: hialuronsko kislino za vlaženje kože, peptide za stimulacijo tvorbe kolagena (Matrixyl 3000), izvleček polodov maroškega argana (Argatensyl) za bolj gladko kožo in antioksidant vitamin B5.
Med nedavno opravljenimi študijami je 93 % vključenih v študijo potrdilo, da je tretma z obliži BIOBLISS učinkovit proti gubam. Po enournem tretmaju je 90 % sodelujočih v isti študiji potrdilo višjo raven zadovoljstva z obližem Biobliss kot z uporabo trenutne kreme proti gubam. Ocena fotografij prej – potem s strani dermatologa kaže 55 % zmanjšanje gub po enournem tretmaju in 48 % zmanjšanje gub po sedmih dneh.
»Obliži BIOBLISS so brez toksinov in so varna alternativa bolečim injekcijam z neznanim tveganjem in kremam z zvenečimi trditvam,« pravi Chris Hobson, direktor Isis Biopolymera. »V izdelčni kategoriji, prepolni pretiranih in pogosto tveganih, kvazi medicinskih postopkov, ostaja naše poslanstvo enako – uporabiti tehnologijo za doseganje superiorne absorpcije naravnih učinkovin za nego kože, ki dejansko delujejo, brez potencialno škodljivih toksinov.«

O BIOBLISSU
BIOBLISS je pionir na področju pomlajevanja kože brez toksinov z uporabo tehnologije transdermalnih obližev. Obliž BIOBLISS deluje z uporabo patentno zaščitene ionske tehnologije; le-ta dermatološko preizkušene učinkovine proti  gubam nežno potiska v kožo, zaradi česar se gube zmanjšajo v manj kot eni uri.
Obliži BIOBLISS so na voljo za zmanjšanje gub na čelu, ob zunanjih kotičkih oči in pod očmi. Na voljo so v specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si. Proizvajajo jih v ZDA.
Za več informacij o obližih za zmanjšanje gub BIOBLISS obiščite spletno mesto www.inobsmedicus.si ali pokličite Gubefon 02 794 86 20.

četrtek, 12. julij 2012

Odstranjevanje dlak: Preprosto gladka koža


Odstranjevanje dlak: Preprosto gladka koža

Mehka koža brez motečih dlačic: mnogo načinov je – od britja z vodo, voskanja, pa vse do epilacije. Preberite, kateri je pravi za vas.

Britje z vodo je primerno za vse dele telesa, vendar ga je treba hitro ponoviti.






Strokovnjaki pri odstranjevanju dlak razlikujejo dve tehniki: depilacijo, pri kateri se odstrani samo vidni del dlak (npr. britje), in epilacijo, pri kateri se izpuli lasna korenina ali se trajno uniči. V nadaljevanju preberite prednosti in slabosti posamezne metode.

Britje: preprosto, vendar kratkotrajen rezultat
Suho ali mokro – britje sodi med najbolj priljubljene metode odstranjevanja dlak. Primerno je za vse dele telesa: pazduhe, noge in bikini-predel.
Prednosti: hitro, poceni. Britje z vodo lahko izvajate pod prho. Najučinkovitejše je z brivniki z več rezili, ki jih morate zamenjati vsakih 14 dni. Če morate uporabiti britvico za enkratno uporabo, uporabite brivski gel. Na koži ostane dlje kot brivska pena in rezilo brivnika lepše drsi po koži.
Slabosti: prve dlačice vzniknejo že čez nekaj dni. Poleg tega draži kožo, pojavijo se lahko vraščene dlake in drobni mozoljčki, tako imenovani ožig zaradi britja. Pri občutljivi koži je priporočljivo suho britje. Rezultat sicer ni tako gladka koža, vendar je lahko britje z električnim brivnikom prijaznejše do kože.

Depilacijska krema: kemično dostranjevanje dlak
Kemične kreme za odstranjevanje dlak morate pustiti nekaj minut delovati. Vsebujejo žveplove spojine, ki raztopi roženo snov v dlaki (keratin). Preden uporabite kremo na obrazzu ali predelu bikinija, testirajte prenašanje na podlakti.
Prednosti: udobno in brez bolečin. Dlake pogosto ne izraščajo tako ščetinasto  kot pri britju.
Slabosti: Žveplove spojine v kremi nimajo prav prijetnega vonja, poleg tega lahko povzročijo draženje kože in alergijske reakcije. Alergijska reakcija se pogosto pojavi šele po drugi uporabi. Ker krema ohrani lasno korenino, se prve dlačice pokažej že po nekaj dneh.

Voskanje: boleče, a trajnejše
Tehnika je pri hladnem ali vročem voskanju enaka: vosek se nanese na kožo in  oblije dlake. Vroč vosek oblepi dlake bolje in zato zajame več dlak. Nato sledi samo še: stisnite zobe in trak z vosokom odstranite na en mah. Dlačice skupaj s koreninami ostanejo na traku z voskom.
Prednosti: Koža ostane dlje gladka, glede na rast in moč dlak od enega do treh tednov.
Slabosti: Boli, ker na veliki površini hkrati iztrga veliko dlak. Priporočljivo je, da vam občutljive predele, kot so pazduhe in predel bikinija, depilirajo v profesionalnem studiu za voskanje.

Aparatura za epiliranje: električna pinceta
Pripomoček za epiliranje sestavlja več pincet, rotirajo nad kožo. Dlake odstrani skupaj s koreninami.
Prednosti: koža ostane gladka od dva do štiri tedne, dlake izraščajo pogosto finejše kot po britju.
Slabosti: tudi aparatura za epiliranje za domačo rabo ne odstrani dlak za vedno. Poleg tega dlake ne smejo biti prekratke, saj jih sicer aparatura ne more zgrabiti.

Trajno odstranjevanje dlak z laserjem ali s fotoepilacijo
Med najpogostejše postopke sodita laser in fotoepilacija. Primerna sta predvsem pri zelo močni rasti dlak. Izvajati ju smejo samo specialisti, na primer dermatologi ali kozmetologi. Laserska epilacija je naravnana na temno barvilo v dlakah – melanin. Visokoenergijska svetloba prodre v kožo in vciljno segreva temne dele. Fotoepilacija pa deluje s pomočjo intenzivne pulzirajoče svetlobe, svetlobni bliski prodrejo v pigment, le-ta se zaradi vročine spremeni in uniči dlako skupaj s korenino.
Prednosti: korenine dlak se uničijo, dlake več ne rastejo. Postopek je skoraj neboleč.
Slabosti: Večinoma je potrebnih več posegov, nato so savna, sončenje in obisk solarija za nekaj dni prepovedani. Pri fotoepilaciji se lahko pojavi draženje kože, saj se vročina ne uporablja točkovnokot pri laserju. Laserska metoda ni primerna za svetle dlake.

Nasveti za nego pri odstranjevanju dlak
Priprava: ne dražite kože po nepotrebnem. Pilingi, sončenje ali solarij so tabu. Proti bolečinam pri epiliranju ali voskanju pomaga hlajenje kože.
Najprimernješi čas: pri vseh metodah se lahko pojavi draženje kože. Idealno je, če se brijete, voskate ali epilirate zvečer, da si koža lahko ponoči opomore.


Nega potem: Huialuronska kislina, pantenol in izvleček aloe vere pomirjajo kožo. Po britju pazduhe uporabljajte blag deodorant.
After Sun Louis Widmer je izvrstne hidrogel ne le za nego kože po izpostavljanju soncu, temveč tudi za po depilaciji oz. epilaciji:
pantenol, antioksidanti, aloe vera ... Koža bo pomirjena, navlažena ... 
Dobite ga v specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si 



Poškodbe: majhne ureznine in rane morate oskrbeti z dezinfekcijskim sredstvom iz lekarne.


ponedeljek, 9. julij 2012

Lepa koža poleti


Lepa koža poleti

Ven in v kopalke! 

Sonce, pesek, morje: to je poletje. Vsekakor svojo kožo zaščitite pred močnim UV-sevanjem.

Sonce vse do večernih ur, lenobni popoldnevi ob bazenu in tople noči na terasi – končno je pred vrati poletje. Tu so zračne poletne oblekce, pisane kopalke in sandale. Pripravite se na topel letni čas – in ne pozabite na kožo!

Kar ste še spomladi skrivali pod dolgimi oblačili, potrebuje zdaj posebno pozornost. Noge zahtevajo nežno depilacijo, stegna masažo proti celulitu, dekolte kliče po negi, stopala pa si želijo izdatne pedikure. Z naslednjimi namigi boste v poletje zakorakali perfektno negovani in boste lahko sproščeno uživali na soncu – doma ali na plaži.

Najboljši nasveti za nego kože
Najkasneje spomladi je čas za spremembo: obraz potrebuje lažjo kremo, ki bo kožo oskrbela z več vlage kot maščobe.  
Sonce nas spravlja v dobro voljo, vendar tudi pospešuje staranje kože. Zato so v številnih kremah UV-filtri. Večina krem – tudi ličila – imajo zaščitni faktor med 15 in 20, kar je dovolj, če ste pogosteje zunaj. Če pa delate na vrtu ali greste v kopališče, potrebujete višji zaščitni faktor.



Če ste nagnjeni k alergijam ali aknam, morate za obraz uporabiti posebno zaščito pred soncem, ki ne vsebuje dišav in emulgatorjev in ki ščiti kožo z mineralnimi filtri. Kemični UV-filtri lahko sprožijo alergijske reakcije.






Zaščita pred soncem: pripravite kožo na sonce
  • Svojo kožo počasi privajajte na sonce. Zaščitite jo z visokim zaščitnim faktorjem, zaščitite se z oblačili in ne zadržujte se predolgo na žgočem soncu.
  • Prehranska dopolnila z antioksidanti naj bi spodbudila lastno zaščito kože, vendar njihova učinkovitost ni dokazana.

  • Kakovostna krema za zaščito pred soncem nudi dvojno zaščito: filtri absorbirajo kratkovalovne UVB-žarke, ki povzročajo sončne opekline, in odbijajo dolgovalovne UVA-žarke, ki pospešujejo staranje kože in nastanek kožnega raka. Obstajajo kemični filtri, ki prodrejo v kožo, in tako imenovani mineralni filtri, ki ostanejo na površini.
  • Zaščitni faktor nam pove, kako dobro nas izdelek ščiti pred sončnimi opeklinami. Močnejše, kot je UV-sevanje, in svetlejša, kot je koža, višji zaščitni faktor moramo uporabljati za zaščito pred soncem. Poleg tega zaščita pred soncem izboljša podaljša lastno  zaščito kože. Svetla koža ima lastno zaščito največ 10 minut. Če jo zaščitimo z zaščitnim faktorjem 10, smo lahko na soncu 100 minut – zaradi varnosti smemo ta čas izkoristiti samo do največ dveh tretjin.




UV-zaščita vas lahko učinkovito varuje le, če jo redno ponovno nanašate. Z oblačili, s potenjem ali med kopanjem se nekaj mleka za zaščito pred soncem odstrani s kože.







  • Po izpostavljanju soncu je pomembna nega. UV-žarki kožo izsušijo. Izdelki za nego kože po soncu (AFTER SUN)  dajo zvečer koži prepotrebno vlago. Vsebujejo pomirjujoče učinkovine in učinkovine, ko spodbujajo delovanje koži lastnih popravljalnih mehanizmov in ki ublažijo srbenje in pečenje.






Te izdelke za zaščito pred soncem odlikuje vrhunska kakovost, odlično razmerje med UVA- in UVB-zaščito, koža - tudi najbolj občutljiva - jih odlično prenaša. Dermatološko so preizkušeni.
Na voljo so samo v specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si.
Pripravite se na poletje in sonce, ne pozabite na kožo, kajti koža ne pozabi!