sreda, 26. september 2012

Enkratno drugačna - Bazična specialna nega - Za odrasle, otroke in dojenčke!


Intenzivna nega za suho in ekstremno suho kožo, na primer pri atopijskem dermatitisu in psoriazi za med zdravljenjem in po njem




Zakaj bazična nega kože?

  • Z biokemičnega vidika je človek bazično bitje.
  • Dojenčki se razvijajo v maternici v plodovnici, ki ima vrednost pH med 8 in 8,5. Prav tako je bazična tudi koža zdravega dojenčka (vrednost pH 7,5 - 8).
  • Morje, začetek večine živih bitij, ima vrednost pH med 8 in 8,5.
  • Naša pitna voda ima vrednost pH običajno med 7 in 7,5.

Zdravo življenje potrebuje bazični milje 
Če se v našem organizmu poruši kislinsko-bazično ravnovesje in se pojavi prezakislinjenost telesa, lahko škoduje našemu zdravju. Posledice kronične prezakislinjenosti telesa so lahko npr. draženje kože, rdečine in srbenje, kar pogosto izjemno poslabša kakovost življenja.
Celulitis in predčasno nastajanje gub so lahko tudi "vidne" posledice kronične prezakislinjenosti organizma.

Vzroki prezaikislinjenosti organizma so raznoliki, npr.: 
  • Neuravnotežena prehrana, npr. zaradi preveč črnega ali zelenega čaja (taninska kislina), preveč kave (kavna kislina), preveč mesa (sečna kislina), kajenje (žveplova kislina, žveplov dioksid), sadni sokovi, brezalkoholni napitki (fosforna kislina), alkohol, napitki z vinom, sladkor (ocetna kislina).
  • Stres in/ali duševne obremenitve sprožijo povečano tvorbo kislin (solna kislina).
  • Čezmerno telesno naprezanje (mlečna kislina).

Kadar je v telesu preveč kislin, koža kot največji organ izločanja pogosto ne zmore več opravljati ustrezno svojih nalog.
Prilagoditev življenjskih in prehranjevalnih navad je v takem primeru lahko zelo koristna, da organizem razbremenimo in mu omogočimo ponovno vzpostavitev ravnovesja.
Pri tem so odlična podpora bazični izdelki za nego telesa. Z dosledno uporabo bazične nege lahko tudi pri problematični koži dosežete pomirjeno, izboljšano in lepo kožo, ki je voljna, mehka in nežna na otip.

Bazično dermatološko kozmetiko SIRIDERMA lahko najdete ekskluzivno v specializirani spletni trgovini
Enkratno drugačna -  sveža kozmetika. Na voljo izdelki brez dišav in blago odišavljeni.

četrtek, 20. september 2012

NAJNOVEJŠI TREND V KOZMETIKI: NUTRIKOZMETIKA



Biocyte Laboratorij - Strokovnjaki za nutrikozmetiko

Koncept »si, kar ješ« ni nov, a se ponovno oživlja v obliki nutrikozmetičnih izdelkov. Koža je naš največji organ in je poleg drugih nalog sekundarni organ izločanja. Kar pride v telo in preide skozi prebavni trakt, se mora tudi izločiti v spremenjeni obliki, in to tudi skozi kožo.
Nutrikozmetika ohranja vašo lepoto, upočasnjuje proces staranja, izboljša kakovost in videz las ali pripomore k vašemu dobremu počutju, in to iz notranjosti. Gre za tako imenovano »funkcionalno prehrano« v obliki kapsul, tablet ali tekočin z zdravilnim ali preventivnim učinkom na zunanji videz.

Nov pristop k lepoti

Med hrano in zdravjem je očitna povezava. Zato je modro verjeti, da je prav tako močna povezava med prehrano in zdravjem kože, las in nohtov.
Najboljši vir vitaminov, mineralov in antioksidantov so nepredelana živila. Sodobno življenje s pripadajočim stresom lahko oropa zaužite ali notranje vire energije in hranil, zato je nujno njihovo nadomeščanje. Nutrikozmetika je nov način za doseganje in ohranjanje lepote. Še več, nutrikozmetika je glasnik nove smeri v upočasnjevanju staranja, ki ponuja širši, celosten doseg boljšega splošnega počutja, pri čemer je lepota en del.
Klasična toična kozmetika se uporablja na povrhnjici in deluje samo na površinski plasti kože. Tako je njena učinkovitost omejena, saj takšni izdelki nimajo drugih koristi – niti na bližnje predele kože niti na oddaljene organe ali tkiva. Poleg tega lahko klasična kozmetika kožo draži.
Včasih je težko določiti, za kateri tip kože je določen izdelek primernejši. Z drugimi besedami – vse formulacije niso koristne in primerne za vse tipe kože. Nutrikozmetika odpravlja to slabost, saj prebavni  sistem vsakogar presnovi izdelek in je tako vir hranil, ki jih telo potrebuje. 
Več dejavnikov je, ki spodbujajo povečano porabo nutrikozmetike. Vedno večji poudarek je na zdravem življenjskem slogu. Zdravje je širši in bolj celostni pojem kot dobro počutje in skrb za lepoto je vključena v to definicijo. 
Hkrati pa je vedno večja potreba po organskih/naravnih, okolju prijaznih in manj toksičnih izdelkih. Varnost nutrikozmetičnih izdelkov potrjujejo tudi znanstveni dokazi.
Zelo pomembno je, da so nutrikozmetični izdelki visoko biorazpoložljivi, saj to pomeni, da je učinek njihove uporabe viden hitro. In to je pomembna lastnost nutrikozmetičnih izdelkov Biocyte, ki jih za Slovenijo zastopa podjetje In obs medicus, d. o. o.
 
KLIKNITE Vse o nutrikozmetiki BIOCYTE
ali pokličite 02 794 86 20 Tu smo, da vam pomagamo.