četrtek, 19. november 2015

LEPOTA To Go!

Bioceluloza: Najsodobnejše vlakno za negovalne maske
Biocyte maske za obraz so izdelane izključno iz čiste mikrobne celuloze – ne iz papirja, papirne kaše ali rajonske celuloze. Biocyte se je specializiral v tej premium niši, ker je čista bioceluloza daleč najboljše vlakno za maske, kar jih lahko uporabite za vlaženje in nego vaše kože.

Dolgotrajna sposobnost zadrževanja vlage

Samo čista mikrobna celuloza zadrži vlage za stokratnik lastne mase! Naše maske so hladne in vlažne, ko jih namestite, in takšne ostanejo ves čas med delovanjem. Sposobnost zadrževanja vlage je izjemno zaželena lastnost tkanine za maske.
Študije kažejo, da Biocyte maske iz bioceluloze izgubijo manj kot 10 % svoje vlage in seruma po 30 minutah delovanja; povprečna maska iz papirja/papirne kaše izgubi 40 % ali več. Sposobnost zadrževanja vlage je izjemno zaželena karakteristika vlaken za maske.


Superiorna adhezija

Bioceluozna tkanina v naših maskah je gosto tkana. Ima visoko gostoto super tankih vlaken, ki so organizirana v tridimenzionalno strukturo. Zato ko na obraz namestite masko Biocyte, se to neverjetno biovlakno povsem prilagodi vašim obraznim potezam in se zelo tesno prilepi na kožo. Maske Biocyte se prilegajo kot druga koža, medtem ko netkane maske hitro izgubijo dermalni stik.




Učinkovitejše prodiranje učinkovin

Ker maske Biocyte odlikuje sposobnost zadrževanja vlage in adhezivnost na vašo kožo, presegajo običajne maske. Prenesejo večji volumen učinkovin v vašo kožo in tem učinkovinam omogočajo, da prodrejo globlje v vašo kožo.
20-minutna aplikacija premium biocelulozne maske Biocyte nudi rezultate, ki jih lahko vidite in občutite: gladka, sijoča polt, ki je videti kot prerojena.



Kaj je bioceluloza

Bioceluloza (ali mikrobna celuloza) je naravno vlakno s premerom samo 20 nanometrov – 1000-krat tanjše vlakno od človeškega lasu. Njeno supertanko vlakno je okolju prijazna, biorazgradljiva alternativa vlaknom, ki jih proizvajajo v komercialnih proizvodnih procesih.

Kako proizvajajo biocelulozo?

Bioceluloza v maskah Biocyte je sintetizirana s pomočjo bakterij Acetobacter Xylinum. Te bakterije delujejo kot »drobceni tkalci«, pri čemer sladkor in druge organske substrate pretvarjajo v trakove čiste celuloze, le-te pa nazadnje prepletejo v vlakno.

Zakaj je bioceluloza tako zaželena za nego kože?

Bioceluloza ima številne fizikalne lastnosti, zaradi katerih je material premium kakovosti za uporabo v negi kože.
  • Bio celuloza je ekstremno hidrofilna – »ljubi vodo«. Biocelulozno vlakno ima osupljivo kapaciteto zadrževanja vlage – zadrži lahko do 100-kratnik lastne suhe mase.
  • Bio celuloza ima zelo visoko stopnjo kristaliničnosti, ali z drugimi besedami mikrovlakna v biocelulozni tkanini so gosto prepletena (tkana), ter izjemno močna in trpežna.
  • Bioceluloza je sterilna, brez toksinov in izjemno čista. Celuloza, pridobljena iz celičnih sten običajnih rastlin vsebuje grobe polimere, na primer lignin, in hemicelulozo; ti polimeri niso prisotni v biocelulozi.

 

Ali je bioceluloza uporabna tudi na drugih področjih?

Biomedicinsko področje izkorišča posebne lastnosti bioceluloze za podporo celi vrsti uporab. Bioceluloza se uporablja kot druga koža pri zdravljenju opeklin in glajenju preprečevanju brazgotin, kot okluzivna prevleka za zdravljenje kroničnih ran. Uporabljajo jo tudi  v mikrokirurgiji (za oblikovanje umetnih krvnih žil) in v plastični/rekonstruktivni kirurgiji.

Tipi vlaken za maske v krpicah

Za maske v krpicah uporabljajo različne tipe tkanin. Najpogostejše in najcenejše vlakno za maske proizvajajo masovno in izdelujejo iz grobih vlaken. Sodobnejša tkanina za maske je sedaj na voljo iz vlaken, ki jih proizvajajo naravno, v biotehnoloških procesih.

 VLAKNO (NETKANO)
Za maske iz vlaken je značilno netkano vlakno; imajo grobo teksturo, ki je na otip kot papir in se obnaša kot papir. Vlaknene maske so zelo poceni in imajo nizko sposobnost vračanja vlage vaši koži. Vlaga iz njih zelo hitro izhlapi; ker so podobne papirju, se ne morejo prilagoditi vašim obraznim potezam in ostati dlje časa na obrazu. Če uporabljate vlaknene maske, morate ležati, da preprečite odpadanje.

PAPIRNATA KAŠA
Maske iz papirnate kaše imajo finejšo strukturo kot vlaknene maske, a slabe plati teh dveh mask so podobne. Prilagodijo se neenakomerno, z vidnimi razmiki med masko in vašo kožo (preslaba adhezija). Enako kot pri vlaknastih maskah serum iz maske iz papirnate kaže hitro izhlapi. Rajonska celuloza je primer maske iz papirnate kaše.


HIDROGEL
Maske iz hidrogela so učinkovitejše od poceni vlaknastih mask in mask iz papirne kaše. Zanje je značilno, da jih proizvajajo kor »sistem mask« iz zgornje in spodnje polovice, ki se namestita ločeno. Njihovo poimenovanje izhaja iz proizvodnega procesa, v katerem združijo serum z želatino, kar daje maski občutek hladne, tanke filmske plasti. S hidro gel maskami je treba previdno ravnati; krpica je zelo tanka in se hitro pretrga.

BIOCELULOZA
Za strokovnjake za nego kože in biokemike so tkane maske iz bioceluloze – povsem naravnega vlakna – zlati standard za vlaženje in nego kože. Biocelulozna tkanina za maske zagotavlja popolno dermalno adhezijo, zaradi česar se kozmetične učinkovine zelo učinkovito transportirajo v kožo. Tekstura biocelulozne maske je na otip kot hladen, vlažilni gel, vendar je njena struktura neverjetno močna in trpežna. Biocelulozne maske se med uporabo ne izsušijo.

Zakaj uporabljati maske v krpicah?

Obrazne maske v krpicah so bile dolgo značilne za azijsko kulturo, sedaj pa postajajo vedno bolj priljubljena sestavina lepotnih tretmajev povsod po svetu. Razlog je v tem, da so izjemno prijetne za uporabo in eden najhitrejših načinov, da povrnete bolj zdrav in mladosten videz utrujeni koži brez življenja. Če niste še nikoli poskusili maske v krpicah, v nadaljevanju preberite, kaj zamujate:

Nič packanja, nobenih sitnosti z nego kože
Obrazne maske v krpicah so vnaprej oblikovane in prepojene s serumi, ki vsebujejo skladne učinkovine za nego kože. So pripravljene za takojšnjo uporabo, ko odprete paket; ne zahtevajo nobenega aktivatorja učinkovin ali napornih postopkov aplikacije. Masko si preprosto namestite in pustite delovati približno 20 minut; na koncu tudi nimate nobenega čiščenja.

Rezultati v 20 minutah!
Obrazne maske v krpicah so učinkovite, saj se prilepijo na vašo kožo. Učinkovine, s katerimi so prepojene, se prenesejo v epidermis in lahko vanj prodrejo. Po samo 20-minutni uporabi maske bo vaša koža mehkejša, bolj gladka in pomlajena – rezultati so pogosto primerljivi s spa-tretmajem.


Ciljni tretmaji
Maske v krpicah ponujajo fleksibilne tretmaje. Želite koži povrniti vlago? Pomiriti vzdraženo kožo? Zgladiti fine črte, da bodo manj izrazite? Odpraviti težave z mastno kožo, mozolji, ogrci? Serumi v obraznih maskah so tako formulirani, da podpirajo specifične funkcije. Njihovo uporabo lahko prilagodite cilju in odpravite svoje skrbi z nego kože.


 Zdrav odmerek razvajanja
Sekundarna korist uporabe obraznih mask v krpicah je zmanjšanje stresa. Ko si vzamete čas v svojem napornem urniku za seanso razvajanja z obrazno masko, si nekoliko olajšate pritiske vsakdanjega življenja in utrujenost izgine. Rezultat se kaže na vašem obrazu.



Lepota to Go!
Obrazne maske v krpicah so odlične za uporabo doma, hkrati pa so izvrstne spremljevalke na poti. Maske so pakirane v tanke, sterilne vrečke – zato jih je zelo preprosto vzeti na poslovno pot ali počitnice. Z obraznimi maskami v krpicah Biocyte dobite lepotni pospešek kjerkoli in kadarkoli ga potrebujete.



Biocyte maske iz bioceluloze - najsodobnejše maske pri nas.

 

Naša zgodba

Obrazne maske v krpicah Biocyte so izjemne. So prve maske v Sloveniji, izdelane izključno iz sodobnih naravnih vlaken, imenovanih bio celuloza.

Naša nova kategorija obraznih mask v krpicah ima številne prednosti.

Takoj navlažijo kožo in jo zgladijo. Na kožo se prilepijo kot druga koža, zato so preproste za uporabo in zelo učinkovite pri prenosu negovalnih učinkovin v kožo. Njihova biorazgradljiva vlakna so brez toksinov in petrokemikalij – varne za uporabnice in uporabnike ter okolju prijazne.

Rezultati spa-kakovosti


Biocyte je razvil to posebno linijo mask, ki so omogočijo zdrav odmerek razvajanja ženskam s prenatrpanim urnikom, ki si pogosto ne morejo vzeti časa za pravilno nego svoje kože. S pomočjo Biocyte mask lahko izkusijo tretma, ki daje avtentične, spa-kakovosti rezultate, in to v udobju svojega doma.

Naravna moč aminokislin

Izpadanje las in preprečevanje z aminokislinami

Aminokisline so povsem naravna mikrohranila z zelo pomembnimi koristmi, kot so spodbujanje rasti las, ohranjanje hrustanca v sklepih (zdravljenje artritisa), izboljšanje prekrvitve (npr. v primerih erektilne disfunkcije), imunosti, plodnosti moških in številne druge – brez neželenih učinkov. 


Lasje nam nenehno izpadajo, vsak dan nam izpade približno sto las.
To je povsem normalno in del naravnega procesa obnavljanja. Glede na to, da imamo približno 100 000 aktivnih lasnih mešičkov, izguba tako majhnega števila las dnevno ne pomeni nikakršne vidne spremembe v gostoti las ali pokritosti lasišča. Kljub temu pa napredovalo tanjšanje las in izpadanje las prizadene na milijone ljudi.
Čeprav je pogosto povezano s staranjem pri moških, se lahko izpadanje in redčenje las pojavi pri kateri koli starosti in prizadene tako moške kot ženske.

Različne oblike izpadanja las & vzroki

S staranjem se gostota naših las naravno zmanjšuje. Obstaja pa cela vrsta drugih dejavnikov, ki lahko povzročijo pospešeno redčenje in/ali tanjšanje las.

 

Hereditarno redčenje las ali plešavost (androgena alopecia)

Za približno 95 % primerov pospešenega izpadanja las tako pri moških kot pri ženskah je razlog androgena alopecia. Genetsko predispozicijo za izpadanje las lahko povzroči skupina hormonov, ti. androgenov. Le-ti povzročijo, da se lasni mešički skrčijo in posledično ne morejo več spodbujati rasti las.
Vzorec redčenja las se pogosto razlikuje med moškimi in ženskami. Pri moških se pleša značilno začne pojavljati ob robovih čela in na vrhu lasišča. Pri ženskah se začnejo lasje redčiti na vrhu lasišča. Do približno petdesetega leta so približno pri polovici vidno zredčeni lasje kot rezultat androgene alopecie.


Drugi tipi alopecie

Manj pogoste oblike alopecie vključujejo avtoimune bolezni, kot sta cikatricialna (brazgotinska) alopecia in alopecia areata.

Cikatricialna alopecia se pojavi, ko telesni imunski sistem poškoduje lasne mešičke in povzroči tvorbo brazgotinastega tkiva. To brazgotinasto tkivo se razvije nad lasnimi mešički in preprečuje rast las, rezultat je plešavost. Alopecia areata poslabša rast las in povzroči nastanek okroglih plešastih predelov na lasišču. Obe vrsti se lahko pojavita pri kateri koli starosti in lahko prizadenete sicer zdrave ljudi.

Vzroki za izpadanje las
Včasih je izpadanje las in tanjšanje las znak zdravstvenih težav, na primer prešibko delovanje žleze ščitnice in anemija lahko povzročita izpadanje las. Celo zaradi kratkotrajne bolezni se lahko pojavi redčenje las, na primer zaradi visoke vročine, gripe in nezdravljene RINGWORM infekcije.
Signifikantno redčenje las in izpadanje na nekaterih predelih se lahko pojavi tudi zaradi nenavadne impulzivne motnje, imenovane trihotilomanija. Bolniki s to zdravstveno motnjo si ne morejo nehati puliti in zvijati las. Ženske so dovzetnejše za to motnjo in po ocenah prizadene približno 4 odstotke populacije.

Hormonske spremembe

Po porodu in med menopavzo ni nič nenavadnega, če se ženske soočijo s čezmernim izpadanjem las. Nihanja hormonov povzročijo redčenje las. V večini primerov je tako stanje začasno. Vsekakor pa ni nič nenavadnega, če imajo ženske po 40 letu nižjo gostoto lasu v primerjavi z mlajšimi leti.

Stres

Fizični in čustveni stres lahko povzročita izpadanje las. Nič nenavadnega ni, če se telo po kirurškem posegu odzove z izpadanjem las na šok. Izguba dragega človeka, finančne težave, ločitev in druge stresne okoliščine lahko prav tako povzročijo čezmerno redčenje las.
Podobno kot pri hormonskih spremembah je s stresom pogojeno izpadanje las pogosto začasno. 

Zdravila

Cela paleta zdravil lahko povzroči redčenje las. Sem sodijo kontracepcijske tablete, anabolni steroidi, zdravila za redčenje krvi in previsoke koncentracije vitamina A. Izpadanje las je lahko neželeni učinek predpisanih zdravil za zdravljenje depresije, zniževanje krvnega tlaka, zdravljenje bolezni srca, raka in artritisa. 

Drugi vzroki izpadanja las

Neustrezna prehrana in nezdrav življenjski slog lahko pripomoreta k izpadanju las. Tudi določene pričeske, pogosto izpostavljanje las vročini, barvanje in drugi postopki za oblikovanje pričeske lahko pripomorejo k poškodovanim lasem in lasnim koreninam.

Osnove anatomije lasu

Preventivni pristopi k izpadanju las temeljijo na razumevanju anatomije lasu in kako spodbuditi rast novih las.

Za las je značilna lasna korenina v epidermisu in lasno vlakno, ki se razteza iz korenine.
Korenino obdaja lasni mešiček, ki je prepreden z živčnimi vlakni in kapilarami. Kapilare lasni mešiček oskrbujejo s hranili. Lasna cevka se razvije kot nove celice, ki se razvijejo okrog lasnega mešička, rastejo in odmrejo.

Lasno vlakno je sestavljeno iz treh ločenih plasti. Imenujejo se medula, korteks in kutikula. Najbolj notranja plast je medula in njena vloga še ni povsem pojasnjena. Srednja plast je korteks, uravnava moč in gostoto lasu. Zunanja plast je prozorna kutikula, ki je oblikovana tako, da ščiti druge plasti lasnega vlakna.
Strukturni proteini, imenovani keratin, tvorijo večino lasnega vlakna. Gre za enak protein, ki je tudi v naši koži in naših nohtih. V lasu je še drugi protein, imenovan kolagen, ki je pomemben za zdravje, moč in rast las.





Naravni cikel lasu       

Rastni cikel lasu preide tri različne faze.
Prva faza je anagena faza in ta je najbolj dejavna, traja od dve do šest let.
Druga faza je katagena in v tej fazi se las obda s keratinom.
Zadnja faza cikla je telogena faza. V tej fazi las odpade in vnovič se začne anagena faza.
Če folikli ne vstopijo vnovič v anageno fazo, se pojavi izpadanje las. Lasni mešički postanejo nedejavni in sčasoma to vodi do redčenja las in opaznega izpadanja las.








Vloga aminokislin & preprečevanje izpadanja las

Zdravi lasje potrebujejo veliko keratina in nekoliko manj kolagena. Da lahko telo tvori te strukturne proteine, mora  biti oskrbljeno z določenimi aminokislinami.
Za tvorbo keratina so nujne štiri ključne aminokisline: cistein, lizin, arginin in metionin. Tvorba kolagena je odvisna od aminokislin lizin, metionin, glicin in prolin.
Metionin in lizin sodita med esencialne aminokisline, kar pomeni, da je njun edini vir naša prehrana. Druge pomembne aminokisline za zdravo rast las lahko telo sintetizira samo, čeprav se morda tvorijo v prenizkih koncentracijah, če vaša prehrana ni uravnotežena.
Z izboljšanjem razpoložljivosti ključnih aminokislin, ki sodelujejo pri tvorbi keratina in kolagena, se lahko učinkovito zoperstavimo izpadanju las in spodbudimo rast novih las.


Podrobnejši pregled ključnih aminokislin

Arginin

Poleg tega, da sodeluje pri tvorbi keratina, je arginin zelo pomembna aminokislina. Arginin ima več ključnih zdravstvenih koristi, poleg tega pa krepi delovanje imunskega sistema, da zmanjša izpadanje las, povezano z boleznijo. Raziskave so tudi pokazale, da lahko ta aminokislina zaščiti lase pred škodljivimi učinki barvanja in beljenja las.
Arginin je nujen tudi za tvorbo dušikovega oksida (NO). Je ključen za izboljšanje cirkulacije krvi in oskrbe lasnih mešičkov s hranili. Tako spodbuja zdravo rast las.
Čeprav arginin ni esencialna aminokislina, občasno postane pogojno esencialna. Če je telo pod stresom, ko na primer okreva po bolezni ali je izpostavljeno preslabi prehranjenosti in oskrbi s hranili, se potrebe po argininu povečajo in telo ga več ne zmore tvoriti dovolj.
Zvišanje koncentracije arginina z dieto lahko pripomore k zdravljenju izpadanja las. Ta pristop je primeren zlasti, če je izpadanje las posledica bolezni.
Dobri viri arginina v živilih vključujejo mlečne izdelke, ribe, govedino, perutnino, ovseno kašo, sezamova semena, čičerko, sojo, granolo, bučna semena, sončnična semena in oreščke.

Cistein
Približno četrtina keratina je iz aminokisline cistein. V več študijah so potrdili, da lahko nadomeščanje cisteina s prehranskimi dopolnili zmanjša znake androgene alopecie.

Cistein je prav tako zelo pomembna aminokislina v tvorbi močnega antioksidanta glutationa.  Torej cistein indirektno pripomore k zaščiti lasnih foliklov pred oksidativnim stresom.
Podobno kot arginin telo samo tvori cistein.
Z vključitvijo živil z veliko cisteina v vašo prehrano boste zagotovili, da se ne bo pojavilo pomanjkanje te pomembne aminokisline.
Ideaalni viri cisteina so perutnina, svinjina, mlečni izdelki, stročnice, brokoli in polnozrnata žita.


Metionin

Naslednja pomembna sestavina keratina je metionin. Ta aminokislina je ključna tudi za sintezo prekurzorja za kolagen, ki se imenuje prokolagen.
Kot antioksidant metionin pripomore tudi k zaščiti lasnega mešička pred oksidativnim stresom. Raziskave so pokazale, da nizke koncentracije metionina povzročijo pešanje zdravja las in upočasnijo rast.
Druge študije kažejo, da bi lahko ta aminokislina tudi pomembno vplivala na upočasnjevanje sivenja las, prav tako pa tudi na redčenje las.
Ker telo te esencialne aminokisline ne more tvoriti samo, morate v svojo prehrano vključiti živila z veliko metionina. Dobri viri metionina so ribe, jajca, semena, listnata zelenjava, brokoli, bučke in oreščki.

Lizin
Ta esencialna aminokislina pomaga spodbujati tvorbo kolagena in je pomembna za popravljanje poškodovanih las. Tudi lasni mešički potrebujejo lizin za pravilno delovanje.
Raziskave so pokazale, da je mogoče zmanjšati izpadanje las s pomočjo prehranskih dopolnil, ki vsebujejo lizin.
Idealni viri lizina v živilih soribe (zlasti losos, sardine in trska), mlečni izdelki, perutnina, rdeče meso, svinjina, stročnice, oreščki, spirulina.

Glicin

Ena od najmanjših in najpogostejših aminokislin – glicin – je zelo pomembna za presnovo in osrednji živčni sistem.
Še pomembneje – pomaga tudi pri tvorbi kolagena.
Telo lahko to aminokislino tvori samo. Lahko pa jo vnesemo v telo iz živih z veliko beljakovinami, kot so ribe, meso, mlečni izdelki, soja, špinača, zelje, fižol, ohrovt, banane in kivi.

Proline
Ta neesencialna aminokislina pomaga pri tvorbi kolagena in hrustanca, prav tako pa pri ohranjanju mišičnega tkiva.
Najboljši viri prolina so naslednja živila: meso, mlečni izdelki, jajca, beluši, avokado, fižol, brokoli, špinača, stročnice in soja.

Druga pomembna hranila za zdravje las
Poleg zgoraj navedenih aminokislin je še cela vrsta vitaminov, mineralov, elementov v sledeh in drugih naravnih sestavin, ki so pomembne za preprečevanje izpadanja las.
Vitamini E, B5, B6, B12 in folna kislina so pomembni za ohranjanje zdravih lasnih mešičkov, saj spodbujajo dobro prekrvitev in lasne mešičke tako oskrbujejo s ključnimi hranili.
Vitamin A je pomembne za uravnavanje tvorbe sebuma, mastne snovi, ki olji lasne mešičke.
Vitamin C je nujen za sintezo kolagena in ohranjanje močnih las; prav tako so rast las in njihovo zaščito pomembni železo, silika in cink.
Esencialne maščobne kisline so pomembne za naše zdravje z več vidikov, vključno s samozaščito pred izpadanjem las. Pomagajo izboljšati absorpcijo hranil v lasnih mešičkih, okrepijo imunsko delovanje in zmanjšajo oksidativni stres.
Omega 3 maščobne kisline so pomembne za rast celic in prekrvitev, krepijo zdravje lasnih mešičkov. Posledica premalo maščobnih kislin so lahko suhi in krhki lasje, prhljaj in druge kožne spremembe lasišča.
Študije so potrdile, da pomanjkanje esencialnih maščobnih kislin vodi do izpadanja las.

Povzetek
Redčenje las in plešavost sta pogosti težavi, čeprav sta pogostejši pri starejših generacijah, se lahko izpadanje las pojavi pri kateri koli starosti. Dednost ima pomembno vlogo pri naši dovzetnosti za izpadanje las.
Prav tako je problematičen oksidativni stres, ki povzroča celične poškodbe, zaradi česar začnejo izpadati lasje. Hormonska nihanja lahko povišajo androgene, kar nadalje pripomore k izpadanju las.
Kljub tem dejavnikom in drugim pogostim vzrokom za izpadanje las lahko veliko storimo, da ta proces upočasnimo in ohranimo dobro pokritost lasišča.
Zvišanje koncentracije pomembnih aminokislin, vitaminov, mineralov, elementov v sledeh in drugih snovi, ki so nujne za podporo rasti las, njihovo ohranjanje in zaščito, pripomore k občutnemu zmanjšanju izpadanja las. Prehrana z veliko metionina, cisteina in arginina lahko minimira oksidativni stres, pripomore k hormonskemu ravnovesju in upočasni proces staranja.
Najučinkovitejša in stroškovno učinkovita pot za oskrbo telesa s pravo kombinacijo mikrohranil za rast las je uživanje visoko kakovostnih prehranskih dopolnil, ki jih jemljete dodatno k zdravi in uravnoteženi prehrani ob upoštevanju načel zdravega življenjskega sloga. Tako boste spodbujali zdravje las, hkrati pa podpirali svoje splošno zdravje in dobro počutje.

KERATIN MAX
 KERATIN MAX
Biocyte KERATIN MAX

Spodbuja rast las, gostejši lasje, zmanjšano izpadanje las, povečan volumen las
  •          95 % lasu je keratin, beljakovina, sestavljena iz 18 aminokislin.. Keratin daje lasem moč in volumen, hkrati pa jih ščiti pred zunanjimi škodljivimi vplivi.
  •          Laboratorij Biocyte je razvil in inoviral prehransko dopolnilo KERATIN MAX® za lase na osnovi te ključne sestavine, ki je srce lasnega vlakna.
  •          Gre za edinstveno formulo, visoko koncentrirano, obogateno s kompleksom K-AMINETM, ki je vir 18 aminokislin keratina, vsebuje pa tudi preslico, ki spodbuja rast las.
  •          Lase obnovi iz notranjosti. Postanejo vitalni, močni in pridobijo volumen.
  •          Z enim dnevnim odmerkom s slastnim multifruit okusom boste svoje lase oskrbeli z optimalno koncentracijo zdravja.


ZA KOGA?
Za vse, ki želite spodbuditi rast las ali če so vaši lasje krhko, poškodovani in brez življenja. ZA tiste, ki ne želite jemati prehranskih dopolnil v obliki kapsul, želite pa spodbuditi tvorbo keratina z visoko koncentracij aktivnih učinkovin.
Sestava
Aktivne učinkovine
·         Kompleks K-AMINE™ 4 g: vir 18 aminokislin, identičnih tistim v laseh: cistin + cistein 440 mg, metionin 70 mg, arginin 370 mg, tirozin 100 mg
·         KOLAGEN 800 mg
·         PRESLICA 18 mg
·         CINK 1,5 mg
·         VITAMIN B6 210 µg
·         SELEN 8,25 µg
·         BIOTIN 7,5 µg

AMINOKISLINSKI PROFIL za priporočen dnevni odmerek:

Glutaminska kislina 490 mg
Cistein + cistin 440 mg
Arginin 370 mg
Levcin 350 mg
Aspartamska kislina 330 mg
Lizin 290 mg
Prolin 260 mg
Treonin 210 mg
Alanin 200 mg
Glicin 200 mg
Izolevcin 150 mg
Valin 150 mg
Serin 130 mg
Fenilalanin 100 mg
Tirozin 100 mg
Metionin 70 mg
Triptofan 40 mg
Histidin 50 mg

Vitamin B6 pripomore k normalni sintezi cisteina, normalnemu energijskemu metabolizmu in normalnemu delovanju živčnega sistema, uravnavanju hormonske aktivnosti, normalni tvorbi rdečih krvnih celic, zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter k normalnemu delovanju imunskega sistema.
Cink pripomore k ohranjanju normalne kože, las in nohtov, normalnemu delovanju imunskega sistema in k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Selen pripomore k ohranjanju normalnih las in nohtov, k normalnemu delovanju živčnega sistema in zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Vitamin B8 (biotin) pripomore k ohranjanju normalnih las in kože, k normalnemu metabolizmu makrohranil, k normalnemu delovanju živčnega sistema, k normalnim psihološkim funkcijam in normalnemu energijskemu metabolizmu.

Sestava
Sestava za priporočen dnevni odmerek (12 g): maltodekstrin; kompleks K-AMINETM 4 g (mlečne beljakovine(emulgator: sojin lecitin) 2,5 g; hidroliziran ribji kolagen 800 g; L-cistin 357 mg; L-arginin 240 mg; L-treonin 72 mg; L-valin 6 mg); arome; sredstvi za uravnavanje kislosti: jabolčna kislina, citronska kislina; fruktoza; barvilo: beta karoten; sladili: sukraloza, kalijev acesulfam; ekstrakt zračnih delcev preslice (Equisetum arvense) 18 mg; cinkov glukonat (pri čemer cink 1,5 mg, tj. 15 % PDV*); klorhidrat piridoksin (pri čemer vitamin B6 210 µg, tj. 15 % PDV*); natrijev selenit (pri čemer selen 8,25 µg, tj. 15 % PDV*); D-biotin (pri čemer biotin 7,5 µg, tj. 15 % PDV*). *PDV = priporočen dnevni vnos.

Jemanje
V 200 ml vode stresite 2 merici (12 g) praška in mešajte, da se povsem raztopi. Za boljše raztapljanje uporabite šejker. Zaužijte 1-krat na dan.

Prehransko dopolnilo s proteini, z aminokislinami, ekstraktom preslice, vitamini in minerali. S sladkorjem in sladili.

Hranite na otrokom nedostopnem mestu. Ne prekoračite priporočenega odmerka. Hranite na suhem, hladnem in zračnem mestu. Prehransko dopolnilo ne nadomešča zdrave in uravnotežene prehrane Upoštevajte načela zdravega življenjskega sloga.

Na voljo v www.topmedicus.s