nedelja, 9. marec 2014

Zakaj lasje osivijo in kako jim povrnete naravno barvo

Zakaj lasje posivijo?


Starosti se ne moremo izogniti ali je ustaviti in sivenje je del procesa staranja. Na določeni točki v življenju začnemo vsi siveti, toda zakaj? Kako lahko to upočasnimo ali preprečimo?


Zakaj se to zgodi?
Lasje so najprej beli, nato se začne v pigmentnih celicah tvoriti pigment, imenovan melanin. Pigmentne celice tvorijo dva pigmenta: svetlega in temnega. Ko se zmešata, nastanejo različne barve in zato imamo različne barve las.
Melanin je v vsakem lasnem mešičku v našem lasišču. Sivenje se pojavi, ko naše celice, ki tvorijo melanin, imenovane melanociti, postanejo manj dejavne in ko več nimamo teh celici, v katerih se tvori barva.
Dejavniki, ki lahko spremenijo obarvanost las in pospešijo sivenje:
  1. Geni: pojav, znan kot prezgodnje staranje: ljudje s povsem zdravimi lasmi, ki posivijo v svojih dvajsetih letih. Včasih je lahko razlog stres, večinoma pa je vse v genih. Geni določajo, kdaj se vam bodo pojavili prvi sivi lasje, enako kot plešavost. Geni uravnavajo sposobnost pigmentiranja vsakega posamičnega lasnega mešička.
  2. Kajenje: znano je, da pospeši stopnjo sivenja, kajti kadilci imajo 4x večjo verjetnost, da bodo imeli sive lase.
  3. Anemija, pomanjkanje vitaminov skupine B, nezdravljene težave s ščitnico in druga zdravstvena stanja lahko povzročijo prezgodnje sivenje.
  4. Nekatera stanja in zdravila vplivajo tako na vaše telo kot na vaše lase.
  5. Staranje: z leti se delež melanina zmanjšuje. Lasje najprej posivijo, nato lahko postanejo celo beli.
  6. Vodikov peroksid: ta kemikalija lase posvetli, lahko pa privede do postopne izgube barve las.


Naravna rešitev:
Res je! Zdaj lahko obnovite svojo naravno barvo las zahvaljujoč naravnemu biokemijskemu procesu, ki je nežen in brez tveganja. Mehanizem sivenja las ni nujno genetski, predvsem ga določa encim, imenovan katalaza. Če je tega encima premalo ali ga sploh ni kratek čas, se sproži proces sivenja las. Kaj povzroča ta fenomen? Vodikov peroksid (H2O2) ali oksigenirana voda, ki je naravno prisotna v telesu, postopoma uniči pigment melanin, ki je odgovoren za barvo naše kože in naših las.
Katalaza, ki jo tvori telo samo ali jo lahko pridobi iz rastlinskih virov, ki jih uživamo, se zoperstavlja temu procesu.
Katalaza razgradi molekulo vodikovega peroksida na vodo in kisik, jo uniči in izloči. S staranjem se raven katalaze v našem telesu zniža in ta proces čiščenja se močno upočasni. Zaradi tega se poveča število molekul oksigenirane vode, ki krožijo po našem telesu, posledično pa delež sivih in belih las.
Zato je logična predpostavka, da lahko z dodajanjem katalaze prehrani pomembno prispevamo k ustavitvi tega procesa.
In točno to ponuja formula KERATIN WHITE HAIR, saj vsebuje optimalno koncentracijo katalaze. Za še večjo učinkovitost in doseganje želenega rezultata tega prehranskega dopolnila, pa vsebuje še keratin, baker in melanin. Naši lasje so večinoma iz keratina, beljakovine, sestavljene iz 18 aminokislin. Linija Keratin francoskega proizvajalca Biocyte je prva linija izdelkov s čistim keratinom, ki zagotavljajo globinsko prehrano las. Če vsebujejo lasje premalo keratina, hitro izgubljajo svojo vitalnost in pokažejo se znaki utrujenosti las: premalo volumna, zmanjšani elastičnost in čvrstost las, lasem primanjkuje sijaja in odpornosti. Zato bo 200 mg keratina, ki je v prehranskem dopolnilu Keratin WHITE HAIR zgostilo keratin v vaših laseh, lasje bodo postali vnovič zdravi, lepi, trdni in sijoči.
Dodan melanin, pridobljen iz lupine črnih oliv, poveča delež melanina v melanocitih, s čimer se dopolni pigment v lase in lasje se vnovič obarvajo. Baker pa je element v sledeh, ki spodbuja obarvanost las.
Enako kot vsako formulo, ki vpliva na razvoj lasnega sistema (z izjemo hormonov), je treba tudi Keratin WHITE HAIR jemati neprekinjeno 3 mesece, preden opazite očitno razliko.
Povrnite si naravno barvo las



Keratin White Hair lahko naročite v spletni trgovini www.topmedicus.si


Ni komentarjev:

Objavite komentar