četrtek, 19. november 2015

LEPOTA To Go!

Bioceluloza: Najsodobnejše vlakno za negovalne maske
Biocyte maske za obraz so izdelane izključno iz čiste mikrobne celuloze – ne iz papirja, papirne kaše ali rajonske celuloze. Biocyte se je specializiral v tej premium niši, ker je čista bioceluloza daleč najboljše vlakno za maske, kar jih lahko uporabite za vlaženje in nego vaše kože.

Dolgotrajna sposobnost zadrževanja vlage

Samo čista mikrobna celuloza zadrži vlage za stokratnik lastne mase! Naše maske so hladne in vlažne, ko jih namestite, in takšne ostanejo ves čas med delovanjem. Sposobnost zadrževanja vlage je izjemno zaželena lastnost tkanine za maske.
Študije kažejo, da Biocyte maske iz bioceluloze izgubijo manj kot 10 % svoje vlage in seruma po 30 minutah delovanja; povprečna maska iz papirja/papirne kaše izgubi 40 % ali več. Sposobnost zadrževanja vlage je izjemno zaželena karakteristika vlaken za maske.


Superiorna adhezija

Bioceluozna tkanina v naših maskah je gosto tkana. Ima visoko gostoto super tankih vlaken, ki so organizirana v tridimenzionalno strukturo. Zato ko na obraz namestite masko Biocyte, se to neverjetno biovlakno povsem prilagodi vašim obraznim potezam in se zelo tesno prilepi na kožo. Maske Biocyte se prilegajo kot druga koža, medtem ko netkane maske hitro izgubijo dermalni stik.




Učinkovitejše prodiranje učinkovin

Ker maske Biocyte odlikuje sposobnost zadrževanja vlage in adhezivnost na vašo kožo, presegajo običajne maske. Prenesejo večji volumen učinkovin v vašo kožo in tem učinkovinam omogočajo, da prodrejo globlje v vašo kožo.
20-minutna aplikacija premium biocelulozne maske Biocyte nudi rezultate, ki jih lahko vidite in občutite: gladka, sijoča polt, ki je videti kot prerojena.



Kaj je bioceluloza

Bioceluloza (ali mikrobna celuloza) je naravno vlakno s premerom samo 20 nanometrov – 1000-krat tanjše vlakno od človeškega lasu. Njeno supertanko vlakno je okolju prijazna, biorazgradljiva alternativa vlaknom, ki jih proizvajajo v komercialnih proizvodnih procesih.

Kako proizvajajo biocelulozo?

Bioceluloza v maskah Biocyte je sintetizirana s pomočjo bakterij Acetobacter Xylinum. Te bakterije delujejo kot »drobceni tkalci«, pri čemer sladkor in druge organske substrate pretvarjajo v trakove čiste celuloze, le-te pa nazadnje prepletejo v vlakno.

Zakaj je bioceluloza tako zaželena za nego kože?

Bioceluloza ima številne fizikalne lastnosti, zaradi katerih je material premium kakovosti za uporabo v negi kože.
  • Bio celuloza je ekstremno hidrofilna – »ljubi vodo«. Biocelulozno vlakno ima osupljivo kapaciteto zadrževanja vlage – zadrži lahko do 100-kratnik lastne suhe mase.
  • Bio celuloza ima zelo visoko stopnjo kristaliničnosti, ali z drugimi besedami mikrovlakna v biocelulozni tkanini so gosto prepletena (tkana), ter izjemno močna in trpežna.
  • Bioceluloza je sterilna, brez toksinov in izjemno čista. Celuloza, pridobljena iz celičnih sten običajnih rastlin vsebuje grobe polimere, na primer lignin, in hemicelulozo; ti polimeri niso prisotni v biocelulozi.

 

Ali je bioceluloza uporabna tudi na drugih področjih?

Biomedicinsko področje izkorišča posebne lastnosti bioceluloze za podporo celi vrsti uporab. Bioceluloza se uporablja kot druga koža pri zdravljenju opeklin in glajenju preprečevanju brazgotin, kot okluzivna prevleka za zdravljenje kroničnih ran. Uporabljajo jo tudi  v mikrokirurgiji (za oblikovanje umetnih krvnih žil) in v plastični/rekonstruktivni kirurgiji.

Tipi vlaken za maske v krpicah

Za maske v krpicah uporabljajo različne tipe tkanin. Najpogostejše in najcenejše vlakno za maske proizvajajo masovno in izdelujejo iz grobih vlaken. Sodobnejša tkanina za maske je sedaj na voljo iz vlaken, ki jih proizvajajo naravno, v biotehnoloških procesih.

 VLAKNO (NETKANO)
Za maske iz vlaken je značilno netkano vlakno; imajo grobo teksturo, ki je na otip kot papir in se obnaša kot papir. Vlaknene maske so zelo poceni in imajo nizko sposobnost vračanja vlage vaši koži. Vlaga iz njih zelo hitro izhlapi; ker so podobne papirju, se ne morejo prilagoditi vašim obraznim potezam in ostati dlje časa na obrazu. Če uporabljate vlaknene maske, morate ležati, da preprečite odpadanje.

PAPIRNATA KAŠA
Maske iz papirnate kaše imajo finejšo strukturo kot vlaknene maske, a slabe plati teh dveh mask so podobne. Prilagodijo se neenakomerno, z vidnimi razmiki med masko in vašo kožo (preslaba adhezija). Enako kot pri vlaknastih maskah serum iz maske iz papirnate kaže hitro izhlapi. Rajonska celuloza je primer maske iz papirnate kaše.


HIDROGEL
Maske iz hidrogela so učinkovitejše od poceni vlaknastih mask in mask iz papirne kaše. Zanje je značilno, da jih proizvajajo kor »sistem mask« iz zgornje in spodnje polovice, ki se namestita ločeno. Njihovo poimenovanje izhaja iz proizvodnega procesa, v katerem združijo serum z želatino, kar daje maski občutek hladne, tanke filmske plasti. S hidro gel maskami je treba previdno ravnati; krpica je zelo tanka in se hitro pretrga.

BIOCELULOZA
Za strokovnjake za nego kože in biokemike so tkane maske iz bioceluloze – povsem naravnega vlakna – zlati standard za vlaženje in nego kože. Biocelulozna tkanina za maske zagotavlja popolno dermalno adhezijo, zaradi česar se kozmetične učinkovine zelo učinkovito transportirajo v kožo. Tekstura biocelulozne maske je na otip kot hladen, vlažilni gel, vendar je njena struktura neverjetno močna in trpežna. Biocelulozne maske se med uporabo ne izsušijo.

Zakaj uporabljati maske v krpicah?

Obrazne maske v krpicah so bile dolgo značilne za azijsko kulturo, sedaj pa postajajo vedno bolj priljubljena sestavina lepotnih tretmajev povsod po svetu. Razlog je v tem, da so izjemno prijetne za uporabo in eden najhitrejših načinov, da povrnete bolj zdrav in mladosten videz utrujeni koži brez življenja. Če niste še nikoli poskusili maske v krpicah, v nadaljevanju preberite, kaj zamujate:

Nič packanja, nobenih sitnosti z nego kože
Obrazne maske v krpicah so vnaprej oblikovane in prepojene s serumi, ki vsebujejo skladne učinkovine za nego kože. So pripravljene za takojšnjo uporabo, ko odprete paket; ne zahtevajo nobenega aktivatorja učinkovin ali napornih postopkov aplikacije. Masko si preprosto namestite in pustite delovati približno 20 minut; na koncu tudi nimate nobenega čiščenja.

Rezultati v 20 minutah!
Obrazne maske v krpicah so učinkovite, saj se prilepijo na vašo kožo. Učinkovine, s katerimi so prepojene, se prenesejo v epidermis in lahko vanj prodrejo. Po samo 20-minutni uporabi maske bo vaša koža mehkejša, bolj gladka in pomlajena – rezultati so pogosto primerljivi s spa-tretmajem.


Ciljni tretmaji
Maske v krpicah ponujajo fleksibilne tretmaje. Želite koži povrniti vlago? Pomiriti vzdraženo kožo? Zgladiti fine črte, da bodo manj izrazite? Odpraviti težave z mastno kožo, mozolji, ogrci? Serumi v obraznih maskah so tako formulirani, da podpirajo specifične funkcije. Njihovo uporabo lahko prilagodite cilju in odpravite svoje skrbi z nego kože.


 Zdrav odmerek razvajanja
Sekundarna korist uporabe obraznih mask v krpicah je zmanjšanje stresa. Ko si vzamete čas v svojem napornem urniku za seanso razvajanja z obrazno masko, si nekoliko olajšate pritiske vsakdanjega življenja in utrujenost izgine. Rezultat se kaže na vašem obrazu.



Lepota to Go!
Obrazne maske v krpicah so odlične za uporabo doma, hkrati pa so izvrstne spremljevalke na poti. Maske so pakirane v tanke, sterilne vrečke – zato jih je zelo preprosto vzeti na poslovno pot ali počitnice. Z obraznimi maskami v krpicah Biocyte dobite lepotni pospešek kjerkoli in kadarkoli ga potrebujete.



Biocyte maske iz bioceluloze - najsodobnejše maske pri nas.

 

Naša zgodba

Obrazne maske v krpicah Biocyte so izjemne. So prve maske v Sloveniji, izdelane izključno iz sodobnih naravnih vlaken, imenovanih bio celuloza.

Naša nova kategorija obraznih mask v krpicah ima številne prednosti.

Takoj navlažijo kožo in jo zgladijo. Na kožo se prilepijo kot druga koža, zato so preproste za uporabo in zelo učinkovite pri prenosu negovalnih učinkovin v kožo. Njihova biorazgradljiva vlakna so brez toksinov in petrokemikalij – varne za uporabnice in uporabnike ter okolju prijazne.

Rezultati spa-kakovosti


Biocyte je razvil to posebno linijo mask, ki so omogočijo zdrav odmerek razvajanja ženskam s prenatrpanim urnikom, ki si pogosto ne morejo vzeti časa za pravilno nego svoje kože. S pomočjo Biocyte mask lahko izkusijo tretma, ki daje avtentične, spa-kakovosti rezultate, in to v udobju svojega doma.

Ni komentarjev:

Objavite komentar