petek, 23. september 2011

Probiotični tamponi ellen® – ohranjajo ravnovesje ”tam spodaj”

Stres, topla ali tesna oblačila, antibotiki, nov partner, odišavljeni izdelki za nego, daljša telovadba v telovadnici ali kopanje v bazenu … Flora v nožnici je zelo občutljiva – ni treba veliko, da se poruši, posledice pa so lahko zelo neprijetne! Probiotični tamponi ELLEN so medicinski pripomoček, ki pomaga ohranjati naravno bakterijsko ravnovesje v nožnici. Odlična higienska zaščita med menstruacijo, ki jo zagotavljajo, je samo dodatna prednost!
Ko se začne približevati zima, mnoge ženske ugotovijo, da je ohranjanje zdravega ravnovesja v nožnici pravi napor. Bremena zahtevnega in hitrega življenjskega tempa lahko zmanjšajo telesu naravno obrambo. Zaradi tople, večplastne obleke postane ohranjanje zdrave in uravnotežene vaginalne flore še težje. Svoje prispeva tudi dejstvo, da hormonske spremembe ob koncu mesečne krvavitve izredno povečajo občutljivost vaginalne flore. Zato z lahkoto razumemo, da je pri mnogih ženskah doborodošel izdelek, ki ne nudi zgolj higienske zaščite med mesečno krvavitvijo, ampak v resnici hkrati krepi in podpira vaginalno floro.  

Zdrava in močna bakterijska flora v nožnici, v kateri prevladujejo laktobacili, je najboljša telesna obramba pred neravnovesjem in/ali okužbami nožnice. Posledica pomanjkanja laktobacilov v nožnici je lahko bakterijska vaginoza (BV), pri kateri normalno floro nadomestijo številne bakterije, ki povzročajo bolezni, ali glivična okužba. Posledice so lahko zelo neprijetne: najpogostejše so srbenje, boleč občutek pečenja in/ali izcedek neprijetnega vonja.

Probiotični tampon ELLEN je veliko več kot zgolj higienska zaščita med menstruacijo. Je medicinski pripomoček, oblikovan za podporo in ohranjanje telesu lastnega občutljivega ravnovesja v nožnici. Staro, preizkušeno domače zdravilo proti neprijetnostim v intimnem predelu je pomakanje tamponov v jogurt, da bi tako koristne bakterije vnesli v nožnico. Tampon ELLEN je sodobna izvedba tega koncepta, vendar veliko preprostejša za uporabo in niti malo packasta. Še več, za razliko od bakterij, ki so v jogurtu, so vse mlečnokislinske bakterije v ELLEN humanega izvora, tampon ELLEN vsebuje najpogostejše vrste mlečnokislinskih bakterij, ki so prisotne v flori nožnice zdrave ženske. To pomeni, da lahko pomagajo ohranjati zdrav ekosistem v nožnici.  

Laktobacili v ELLEN se imenujejo Lacto Naturel (LN), njihova prisotnost je pomembna za ohranjanje zdrave nožnice. LN so vgrajeni v tampon ELLEN s pomočjo patentiranega procesa, sprostijo in “aktivirajo” se šele po tem, ko je tampon vstavljen v nožnico. Ena od znanstvenih študij kaže, da dodane koristne bakterije dobro kolonizirajo floro nožnice, v flori nožnice so od 2 do 3 dni po uporabi bile prisotne pri 89 odstotkih žensk, ki so bile zdravljene z Lacto Naturel. Po eni menstruaciji je flora nožnice ostala pri 53 odstotkih žensk kolonizirana z najmanj eno vrsto dodanih bakterij. Ženske v aktivni skupini so imele od 2 do 3 dni po uporabi Lacto Naturel tudi signifikantno manj izcedka neprijetnega vonja kot skupina, ki je uporabljala placebo.  

Preprost in udoben način za krepitev, podporo in ohranjanje zdrave mikroflore v nožnici je uporaba probiotičnih tamponov ELLEN najmanj tri zaporedne menstruacije po kakršnih koli neprijetnostih v intimnem predelu ali med jemanjem antibiotikov in po njem. Ženske z nenehnimi težavami začutijo olajšanje pogosto šele, če uporabljajo probiotične
tampone ELLEN med vsako menstruacijo.

Za vaše osebne potrebe so na voljo v treh velikostih:
ellen MINI - 14 probiotičnih tamponov
ellen NORMAL - 12 probiotičnih tamponov
ellen SUPER - 8 probiotičnih tamponov

Pakirani so v lične in modne doze. 
Probiotični tamponi ELLEN so medicinski pripomoček in so na voljo izključno v lekarnah in specializiranih trgovinah (Sanolabor ipd).

Kako deluje ellen?


Laktobacili, ki so v jedru, se po vstavitvi tampona sprostijo in aktivirajo.
Probiotične tampone uporabljajte samo med menstruacijo.

Več informacij dobite pri zastopniku za Slovenijo:
IN OBS MEDICUS, d. o. o., Ptujska Gora 15, 2323 Ptujska Gora; T: 02 794 86 20, www.inobsmedicus.si, info@inobsmedicus.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar