torek, 13. september 2011

Probiotični tamponi ellen

Naravni odgovor za več kot dve tretjini žensk,
ki trpijo zaradi neprijetnosti v intimnem predelu







  prvi probiotični tampon

ellen® podpira vaginalno floro na naraven način s pomočjo probiotičnih kultur. Tako lahko pomembno prispeva k ohranjanju vašega intimnega zdravja.

Močan imunski sistem v intimnem predelu? Vse je odvisno od pH-vrednosti!

Vrednost pH v nožnici v kislem območju od 3,8 do 4,4 je temeljna predpostavka za to, da telesu lasten vaginalni zaščitni sistem deluje optimalno.
Tako lahko učinkovito preprečimo poselitev s povzročitelji bolezni in nastanek okužb. Pri tem imajo zelo pomembno vlogo mlečnokislinske bakterije, ki skrbijo v vagini za kisel milje z ustrezno vrednostjo pH. V takih razmerah večina
bakterij, ki povzročajo bolezni, ne more uspevati.
Zdrava vaginalna flora je temu ustrezno odvisna od prisotnosti dovolj mlečne kisline in dovolj bakterij, ki tvorijo mlečno kislino, tako imenovanih laktobacilov. Če je mikrobiološko ravnovesje moteno, se lahko posledično pojavijo neprijetne težave, kot so draženje, srbenje, povečan izcedek in neprijeten vonj.

Preventiva je najboljša zaščita!
tampon s telesu lastnimi mlečnokislinskimi bakterijami
ellen® vsebuje telesu lastne mlečnokislinske bakterije v obliki patentirane probiotične kombinacije  (Lacto Naturel).
Patentirana kombinacija mlečnokislinskih bakterij, ki jih vsebujejo probiotični tamponi ellen®:
                        Lactobacillus fermentum
                 +    Lactobacillus gasseri 
                 +    Lactobacillus rhamnosus
          --------------------------------------------------
                      =     LN (Lacto Naturel)
ellen® ponuja vse, kar pričakujete od tampona – zanesljivo zaščito, diskretno uporabo, optimalno prenašanje. ellen® uporabljate med periodo kot vsak drug tampon. To za vas pomeni preprosto uporabo in predvsem tako, kot ste je vajeni.

Prednosti ellen®
Ravno med menstruacijo je vaginalna flora še posebej dovzetna, saj se število koristnih mlečnokislinskih bakterij v tem času zniža.
ellen® poskrbi za uravnoteženo vaginalno floro, in sicer tako, da se iz jedra tampona sprostijo naravne mlečnokislinske bakterije. ellen® na tak način okrepi obrambno moč proti okužbam, ki nato traja ves ciklus.
 
Tako deluje ellen®
Mlečnokislinske bakterije so vezane na naravni nosilni snovi, ki je sestavljena iz sestavin kokosovega oreha. Le-ta občutljive bakterije ščiti pred kisikom in večjimi temperaturnimi nihanji. Ko se probiotični tampon ellen® vstavi v nožnico, se nosilna snov pri temperaturi 37 °C utekočini. Posledično se sprosti kombinacija in Lacto Naturel, iz katere preidejo mlečnokislinske bakterije v nožnico, kjer lahko ponovno vzpostavijo in ohranjajo zdravo vaginalno floro. Vi tega procesa ne občutite, kajti po samem udobju nošenja se ellen® ne razlikuje od drugih tamponov.


Ko tampon doseže telesno temperaturo in se prepoji z menstrualno tekočino, se mlečnokislinske bakterije aktivirajo.
 
Priporočila za uporabo
Za ponovno vzpostavitev in ohranjanje uravnotežene vaginalne flore je priporočljivo, da uporabljate probiotične tampone ellen® najmanj tri zaporedne mesečne krvavitve:
3 tampone na dan
3 zaporedne cikluse
Pomembno: ellen® lahko uporabljate samo med menstruacijo!

ellen® temelji na dolgoletnih priporočilih
Ginekologi pogosto priporočajo za krepitev vaginalne flore, da tampon potopite v probiotični jogurt in nana tak način v nožnico vnesete mlečnokislinske bakterije. Slabost te metode: mlečni izdelki živalskega izvora ne vsebujejo naravnih mlečnokislinskih bakterij, ki so sicer v nožnici. Nasprotno pa ellen® vsebuje posebej vaginalni flori prilagojeno sestavo telesu lastnih bakterij, ki so nujne za vzpostavitev vaginalnega ravnovesja.

ellen® - probiotični tamponi, ki so jih ženske razvile za ženske
Iznajditeljica ellen® - Švedinja Anna W. Jiffer – je ugotovila, da lahko ciljno vnašanje probiotičnih mlečnokislinskih bakterij, ki v naravni vaginalni flori ohranjajo ravnovesje, preprečuje okužbe.
Skupaj z ekipo švedskih strokovnjakinj je raziskovala različne mlečnokislinske bakterije in nazadnje razvila ellen® po večletnem sodelovanju z univerzo Lund.

ellen® - na Švedskem na milijone krat preizkušen
Na Švedskem je ellen® na voljo od leta 2002 in je bil uporabljen že več kot 10 milijonov krat. Pri nobeni uporabnici se niso pojavili neželeni stranski učinki. Med 2900 vprašanimi Švedinjami, ki so uporabljale ellen® med periodo, jih je bilo 86 % prepričanih, da ellen® podpira njihovo vaginalno floro. Po porabi 16 tamponov jih je 69 % poročalo o izboljšanju njihovih težav.*
* Vir: ellen AB, Post Market Survey, Februar 2003
 
ellen® - tampon, ki zmore več!
ellen® - za vaše osebne potrebe je na voljo v treh velikostih



ellen MINI (14 tamponov)


ellen NORMAL (12 tamponov)


ellen SUPER (8 tamponov)

Že v vaši lekarni, specializirani trgovini in specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si. 

Več informacij najdete na www.inobsmedicus.si
ali pokličite 02 794 86 20


Ni komentarjev:

Objavite komentar