nedelja, 11. september 2011

Za dolgoročno zdravo nožnico

Nove študije kažejo:



Probiotični tamponi ellen® - za dolgoročno zdravje nožnice
Vaginalne neprijetnosti, kot so pekoč občutek, srbenje in izcedek so zelo pogosta težava mnogih žensk. Sodobna izpeljanka starega domačega zdravila je rešitev:
Nove dvojno slepe in s placebom kontrolirane študije kažejo, da probiotični tamponi ellen® občutno izboljšajo dolgoročno zdravje vagine. V švedski multicentrični študiji so ocenjevali kolonizacijo LN (Lacto Naturel: tri seve bakterij lactobacillus), ki jih vsebujejo tamponi ellen. Študija nedvoumno potrjuje, da so te bakterije koristne za dolgoročno preprečevanje in zdravljenje vaginalnih neprijetnosti, kot sta bakterijska vaginoza in vulvovaginalna kandidiaza.

Zmanjšanje simptomov, dolgoročna učinkovitost
Zdrava in močna bakterijska flora v vagini je najboljša telesna obramba pred vaginalnim neravnovesjem in/ali okužbami. Nova študija kaže, da dodane koristne bakterije dobro kolonizirajo in so bile od 2 do 3 dni po vnosu prisotne pri 89 odstotkih žensk, zdravljenih z LN. Po menstruaciji je bilo 53 odstotkov žensk še vedno koloniziranih z najmanj eno bakterijo iz dodanih sevov. Aktivna skupina je imela od 2 do 3 dni po vnosu tudi signifikantno manj izcedka neprijetnega vonja, kot v skupini, ki je uporabljala placebo.

Popolnoma naravno – preprosto za uporabo
Izraz probiotičen izvira iz grščine in pomeni »za življenje«. Danes je beseda večinoma povezana z uporabo koristnih bakterij za izboljšanje splošnega zdravja in naravnega ravnovesja v telesu. Probiotični tamponi ellen® vsebujejo naravna vlakna, prevlečena s preizkušenimi sevi probiotičnih bakterij in dokazano izboljšajo vaginalno zdravje. Tamponi ellen® so sodobna izpeljanka starega domačega zdravila: namakanje tamponov v jogurt za zmanjšanje vaginalnih neprijetnosti. Za uporabo preprosti tamponi ellen® imajo v jedru humane laktobacile – Lacto Naturel – in so namenjeni ohranjanju naravnega ravnovesja v vagini. Lacto Naturel nadomeščajo vaginalno floro, v kateri normalno prevladujejo mlečnokislinske bakterije. Zdravo vaginalno floro lahko poškodujejo ali uničijo antibiotiki, kontracepcijska sredstva, semenska tekočina ali čezmerna higiena. Vrste Lactobacillus ohranjajo vaginalni ekosistem zdrav zaradi tvorbe antimikrobnih snovi. Pomanjkanje laktobacilov v vagini lahko ima za posledico bakterijsko vaginozo (BV), kjer normalno floro nadomestijo številne bakterije, ki povzročajo bolezni, ali glivčno vetje, ki ga običajno povzroča candida albicans.

Kako deluje ellen®?

Ko se tampon segreje na telesno temperaturo in prepoji z menstrualno tekočino, se aktivirajo mlečno kislinske bakterije LN (Lacto Naturel), ki so v jedru tampona, in preidejo v vaginalno votlino.
 
Vse mlečnokislinske bakterije v ellen® so humanega izvora in so najpogostejši sevi, odkriti v naravni vaginalni flori zdrave ženske. Uporaba probiotičnih tamponov ellen® je preprost in udoben način za krepitev vaginalne flore. Uporabljati jih je treba najmanj med dvema ali tremi zaporednimi menstruacijami po pojavu neprijetnosti v intimnem predelu ali po jemanju antibiotikov. Za ženske z nenehnimi težavami olajšanje teh težav prinese redna uporaba ellen® med vsako menstruacijo.
Probiotične tampone ellen® lahko kupite v svoji lekarni.
Na voljo so v treh velikostih, da optimalno ustrezajo vašim osebnim potrebam:

   
ellen® MINI        ellen® NORMAL      ellen® SUPER
14 tamponov         12 tamponov            8 tamponov

Drugačno pakiranje – priročno in modno – v dozi.


Uporaba: 

  • najmanj 3 tamponi na dan
  • vsaj 3 dni med menstruacijo
  • vsaj 3 zaporedne menstruacije.
Probiotični tamponi ellen so registriran medicinski pripomoček, na voljo v:
  • lekarnah
  • specializiranih trgovinah
  • specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si

Več informacij poiščite na spletni strani www.inobsmedicus.si ali nas pokličite 02 794 86 20 oz. nam pišite na info@inobsmedicus.si


Zastopnik za Slovenijo: In obs medicus, d. o. o., 2323 Ptujska gora 15




 

Ni komentarjev:

Objavite komentar