nedelja, 13. maj 2012

Užijte to poletje brez nadležnega srbenja »tam spodaj«


Poletje lahko prinese veliko več kot zgolj toplo vreme in lenobne dneve na plaži. Za mnoge ženske so neprijetnosti in srbenje zaradi glivičnih okužb nožnice pogosta težava v dolgem, vročem poletju. Probiotični tamponi ellen® so pomembna pomoč pri ohranjanju vaše ravnovesne intimne flore, ne glede na to, kako toplo je.

V vročih, sončnih dnevih se zgrinjamo na plažo ali v kopališče, vendar vedite, da lahko celodnevno nošenje vlažnih kopalk povzroči velike težave 2tam spodaj«. In če ste že kadar koli imeli glivično okužbo, veste, kako vražje neprijetne so.

Glivične okužbe (zdravniki jh imenujejo kandidiaza)so tako pogoste, da zaradi njih trpijo vsaj 3 od 4 žensk. Za mnoge ženske je poletje še posebej problematično. Vlaga, toplota in vse drugo, kar spremeni naravno okolje nožnice, lahko ustvari popolnerazmere za rast glivic kvasovk – in ko se ta procesenkrat začne, se praviloma hitro slabša.

Glivice so drobni organizmi, ki so v vaši nožnici vedno prisotni,a le v majhnem številu. V zdravi nožnici  prevladujejo koristne mlečnokislinske bakterije, ki skrbijo za dobro delovanje vaginalne flore in da je le-ta ravnovesna. Te mlečnokislinske bakterije preprečujejo čezmerno razmnoževanje glivic. Če vaša intimna flora zdrsne iz ravnovesja, se lahko glivice pretirano razmnožijo ter povzročijo srbenje in pekočo glivično okužbo. Občutljivo kislo ravnovesje vaše nožnice se lahko spremeni med periodo, če začnete ali prenehate jemati kontracepcijske tablete, zamenjate spolnega partnerja, če se pretirano umivate ali prhate, nosite sintetično spodnje perilo in/ali tesna oblačila ali če jemljete določena zdravila, na primer antibiotike.

Naslednji pomemben ukrep za izogibanje vaginlanim glivičnim okužbam je sistematično upoštevanje ukrepov za ohranjanje uravnoteženega in zdravega okolja, nagnjenega h glivicam.  Uporaba probiotični tamponov ellen® med vsako mnstruacijo v vročih poletnih mesecih je dokazano koristna za izboljšanje vaginalnega ravnovesja.

Izraz probiotičen izvira iz grščine in pomeni »za življenje«. Danes je beseda primarno povezana z uporabo koristnih bakterij za izboljšanje splošnega zdravja in naravnega ravnovesja v telesu. Patetirani tamponi ellen® dokazano izboljšajo intimno zdravje. Zelo udobni in preprosti za uporabo probiotični tamponi ellen® vsebujejo telesu lastne laktobacile – Lacto Naturel® – ki se iz tampona sprostijo po vstavitvi in pomagajo ohranjati naravno intimno ravnovesje. Mlečnokislinske bakterije vprobiotičnih tamponih ellen® so humanega izvora in sodijo med najpogostejše vrste, odkrite v zdravi naravni vaginalni flori ženske. Preprost in praktičen način za okrepitev vaginalne flore je uporaba probiotičnih tamponov ellen®, in sicer najmanj dve ali tri zaporedne menstruacije po tem, ko ste izkusili kakršno koli neprijetnost v intimnem predelu, ali med jemanjem antibiotikov in po njem. Ženske, ki imajo redno težave, občutijo popolno olajšanje pogosto z uporabo probiotičnih tamponov ellen® med vsako menstruacijo. Če obstaja kakršen koli sum na okužbo nožnice, se je vedno treba posvetovati z ginekologinjo/ginekologom ali osebno zdravnico/osebnim zdravnikom.


Probiotični tamponi ellen® so na voljo v lekarnah, specializiranih trgovinah in spletni specializirani trgovini www.topmedicus.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar