ponedeljek, 9. julij 2012

Lepa koža poleti


Lepa koža poleti

Ven in v kopalke! 

Sonce, pesek, morje: to je poletje. Vsekakor svojo kožo zaščitite pred močnim UV-sevanjem.

Sonce vse do večernih ur, lenobni popoldnevi ob bazenu in tople noči na terasi – končno je pred vrati poletje. Tu so zračne poletne oblekce, pisane kopalke in sandale. Pripravite se na topel letni čas – in ne pozabite na kožo!

Kar ste še spomladi skrivali pod dolgimi oblačili, potrebuje zdaj posebno pozornost. Noge zahtevajo nežno depilacijo, stegna masažo proti celulitu, dekolte kliče po negi, stopala pa si želijo izdatne pedikure. Z naslednjimi namigi boste v poletje zakorakali perfektno negovani in boste lahko sproščeno uživali na soncu – doma ali na plaži.

Najboljši nasveti za nego kože
Najkasneje spomladi je čas za spremembo: obraz potrebuje lažjo kremo, ki bo kožo oskrbela z več vlage kot maščobe.  
Sonce nas spravlja v dobro voljo, vendar tudi pospešuje staranje kože. Zato so v številnih kremah UV-filtri. Večina krem – tudi ličila – imajo zaščitni faktor med 15 in 20, kar je dovolj, če ste pogosteje zunaj. Če pa delate na vrtu ali greste v kopališče, potrebujete višji zaščitni faktor.



Če ste nagnjeni k alergijam ali aknam, morate za obraz uporabiti posebno zaščito pred soncem, ki ne vsebuje dišav in emulgatorjev in ki ščiti kožo z mineralnimi filtri. Kemični UV-filtri lahko sprožijo alergijske reakcije.






Zaščita pred soncem: pripravite kožo na sonce
  • Svojo kožo počasi privajajte na sonce. Zaščitite jo z visokim zaščitnim faktorjem, zaščitite se z oblačili in ne zadržujte se predolgo na žgočem soncu.
  • Prehranska dopolnila z antioksidanti naj bi spodbudila lastno zaščito kože, vendar njihova učinkovitost ni dokazana.

  • Kakovostna krema za zaščito pred soncem nudi dvojno zaščito: filtri absorbirajo kratkovalovne UVB-žarke, ki povzročajo sončne opekline, in odbijajo dolgovalovne UVA-žarke, ki pospešujejo staranje kože in nastanek kožnega raka. Obstajajo kemični filtri, ki prodrejo v kožo, in tako imenovani mineralni filtri, ki ostanejo na površini.
  • Zaščitni faktor nam pove, kako dobro nas izdelek ščiti pred sončnimi opeklinami. Močnejše, kot je UV-sevanje, in svetlejša, kot je koža, višji zaščitni faktor moramo uporabljati za zaščito pred soncem. Poleg tega zaščita pred soncem izboljša podaljša lastno  zaščito kože. Svetla koža ima lastno zaščito največ 10 minut. Če jo zaščitimo z zaščitnim faktorjem 10, smo lahko na soncu 100 minut – zaradi varnosti smemo ta čas izkoristiti samo do največ dveh tretjin.




UV-zaščita vas lahko učinkovito varuje le, če jo redno ponovno nanašate. Z oblačili, s potenjem ali med kopanjem se nekaj mleka za zaščito pred soncem odstrani s kože.







  • Po izpostavljanju soncu je pomembna nega. UV-žarki kožo izsušijo. Izdelki za nego kože po soncu (AFTER SUN)  dajo zvečer koži prepotrebno vlago. Vsebujejo pomirjujoče učinkovine in učinkovine, ko spodbujajo delovanje koži lastnih popravljalnih mehanizmov in ki ublažijo srbenje in pečenje.






Te izdelke za zaščito pred soncem odlikuje vrhunska kakovost, odlično razmerje med UVA- in UVB-zaščito, koža - tudi najbolj občutljiva - jih odlično prenaša. Dermatološko so preizkušeni.
Na voljo so samo v specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si.
Pripravite se na poletje in sonce, ne pozabite na kožo, kajti koža ne pozabi! 


Ni komentarjev:

Objavite komentar