sreda, 2. januar 2013

Novoletne obljube


Majna zaveza – velik učinek

Ali ste že sprejeli svoje dobre namere za leto 2013? Če ne: naših 10 drobnih in zdravih zamisli za novo leto je tako preprostih kot učinkovitih – splača se vam jih upoštevati.

Najbolj priljubljen sklep: shujšati. Najbolje vam bo uspelo v majhnih korakih.











Na začetku leta vse to z dobrimi sklepi še deluje: sladkarije ostanejo nedotaknjene, želje po cigaretah so še v mejah in vsakodnevni sprehodi tudi niso problem. Tedni minevajo in tiho in skrivaj se nova pravila rahljajo, nekoliko kasneje pa je spet vse po starem. Zakaj se jih je tako težko držati? Morda so bili cilji previsoki. Naših desetminutnih predlogov se boste lahko brez težav držali vse leto.
·         Idealno je, če se s športom ukvarjate trikrat na teden. Vam ne uspe? K sreči šteje vsak korak. Zato: pet minut gibanja na svežem zraku si lahko vsak privošči. To je dober začetek. Morda pa kaj nastane iz tega. Vključite se v kako lokalno skupino, kjer boste deležni podpore enakomislečih.
·         Če se izognete tekočim stopnicam in dvigalom, poskrbite za več vsakodnevnega gibanja brez velikega napora.
·         V pisarni, pred televizijo, v lokalu: veliko preveč sedimo. Privoščite svojemu hrbtu malo vzravnanosti, tako da npr. med telefoniranjem večkrat stojite.
·         Namesto da svoji sodelavki/svojemu sodelavcu pošljete elektronsko sporočilo: pojdite v njeno/njegovo pisarno. Vesel-a vas bo, vi pa se boste gibali.
·         Malo sladkarij in maščob, veliko sadja in zelenjave, ne tako pogosto meso in klobase … Začnite počasi. Jabolko, hruška ali pomaranča: že en kos sadja na dan prispeva k uravnoteženi prehrani.
·         Za ljubitelje mesa vsak dan: manjši korak v pravi smeri bi bil: en dan na teden brez mesa in klobas.
·         Privoščite si dovolj spanja. Potrebujete ga najmanj šest ur na noč.
·         Tudi če je pozno ali ste zelo utrujeni: za novo leto si zadajte, da si boste umivali zobe najmanj tri minute na dan – zjutraj in zvečer.
·         Eno dobro delo na dan je hitro opravljeni in pripomore, da je svet majčkeno lepši.
·         Mnogim je težko reči ne. Naslednjič brez slabe vesti recite kaki prošnji ne, če nimate časa ali če še sami sebi nekaj komajda lahko privoščite.

Vse dobro vam želimo in bodite v letu 2013 PREPROSTO ZDRAVI!



Ni komentarjev:

Objavite komentar