torek, 1. januar 2013

VITAMINI IN PREHRANSKA DOPOLNILA ZA VAŠE LASE



Vitamini in prehranska dopolnila za vaše lase

Kar jeste, lahko na vaše lase vpliva magično – ali katastrofalno. Berite dalje in spoznajte, katera hrana vam bo pomagala ohraniti vaše lase bleščeče, polne in zdrave.


Lasje in prehrana

IVaše telo je zdravo ob pravilni sestavi hranil, prav tako tudi vaši lasje. Da boste v telo vnesli najboljše vitamine in minerale za zdrave lase, izberite naslednja živila, ki vsebujejo vsa ta hranila.

Proteini

Več kot 90 % vaših las je iz proteinov. Zato potrebujete dovolj proteinov v vaši hrani, da spodbudite rast las. K sreči večina ljudi vnese s hrano obilico proteinov. Živila, kot so meso, perutnina, ribe, jajca in mlečni izdelki, vsebujejo veliko proteinov. Vegetarijanci lahko dobije proteine rastlinskega izvora z uživanjem soje in oreščkov.


Beta karoten

Ta antioksidant vašemu telesu pomaga sintetizirati proteine, lahko spodbuja rast las in lahko pomaga preprečevati izpadanje las. Poiščite ga v veliko sadja in zelenjave, zlasti v oranžno obarvanih vrstah.


Vitamin A

Vitamin A skrbi za zdravo lasišče. Številne oranžne vrste sadja in zelenjave – melone, marelice, buče, sladki krompir in korenček – so bogat vir vitamina A, enako velja za brokoli.


Vitamini skupine B

Hranila v tej družini vitaminov – pogosto imenovani vitamini B-kompleks, lahko spodbujajo rast las in preprečujejo izpadanje las in njihovo lomljenje. Vitamin B3 (niacin) lahko hrani lasne mešičke, vitamini B5, B6 in B12 pa lahko preprečujejo izpadanje las in predčasno sivenje. Viri vitaminov skupine B so perutnina, govedina, ribe, jajca, polnozrnata žita, fižol, sončnična semena, grah, oreščki, listnata zelena zelenjava, predvsem pa vse vrste kruha in žitaric.



Biotin

Pomanjkanje biotina lahko povzroča srbeče in luskasto lasišče. Za zdravo lasišče izberite živila z veliko biotina: meso, ribe, jajca, mlečne izdelke, oreščke, polnozrnata žita in melaso.


Vitamin C

Vitamin C pomaga vašemu telesu absorbirati železo. Pomaga tudi ohranjati vaše žile zdrave, preprečevati lomljenje las in spodbujati rast las. Vse vrste citrusov – grenivke, pomaranče, limone, limete, tangerine … - vsebujejo veliko vitamina C, prav tako pa tudi jagodičje in melone.


Vitamin E

Ta antioksidant pomaga vašim celicam pri obnovi in pospešuje sintezo proteinov v vašem telesu; spodbuja tudi rast las in pomaga pri prekrvitvi. Veliko ga je v zeleni zelenjavi, oljčnem olju, polnozrnatih žitih, fižolu, oreščkih in avokadu.


Vitamin K

Ta vitamin lahko krepi zdravje las. Najdete ga v morskih sadežih, jajcih, jetrih, mlečnih izdelkih, zeleni zrelenjavi, figah, zelju, ovseni moki, jogurtu in pšenici.


Para-aminobenzoična kislina

To hranilo lahko pomaga preprečiti sivenje las. Najdete jo v jogurtu, polnozrnatih žitih in nekaterih vrstah drobovine (npr. v jetrih).


Minerali

Minerali, vključno z elementi v sledeh, lahko pomagajo spodbujati rast las in preprečujejo lomljenje las. Ključni med njimi so silika, kalcij, železo, baker in cink. Te minerale najdete v širokem izboru neobdelanih živil, v mesu, morskih sadežih, oreščkih, semenih, jetrih, jajcih, rižu, ovsu, polnozrnatih žitih, sončničnih semenih, zeleni solati, cvetači, zelju, kumarah, fižolovih kalčkih, zeleni listnati zelenjavi, jagodah, datljih in rozinah. Organsko pridelana hrana vsebujejo pogosto višje koncentracije mineralov in elementov v sledeh kot konvencionalno pridelana živila.


Jejte raznoliko

Za preskrbo telesa z najširšo paleto najboljših vitaminov in mineralov za vaše zdravje jejte raznoliko. Na tak način boste v telo vnesli tudi koristna mikrohranila, ki so v živilih prisotna le v sledeh. Če slutite, da je v vaši prehrani premalo katerega koli vitamina ali minerala, se pogovorite s svojo zdravnico/svojim zdravnikom, ki vam bo priporočil-a jemanje ustreznih multivitaminskih pripravkov.



 ZA ČVRSTOST LAS, VOLUMEN PRIČESKE, ZA BLEŠČEČE LASE
Prvo prehransko dopolnilo, ki vsebuje keratin - za preskrbo las iz notranjosti
 ŠAMPON S ČISTIM KERATINOM - številka 1 med šamponi s čistim keratinom
Priporočajo dermatologi
BIOCYTE - ULTIMATIVNA LEPOTA
Vse izdelke BIOCYTE lahko 24 ur naročate v specializirani spletni trgovini 
Največja izbira prehranskih dopolnil za lepoto iz notranjosti









Ni komentarjev:

Objavite komentar