sreda, 29. junij 2011

Občutljiva koža

Približno polovica žensk in tudi nekateri moški opisujejo svojo kožo kot občutljivo. Občutljiva koža se že na najmanjše kemične ali fizikalne dražljaje odzove z draženjem, kot so rdečina, zatekanje, občutek toplote, gomazenja ali napetosti. Vzroki za povečano odzivnost kože so lahko notranji in zunanji dejavniki, na primer stres, živčna napetost, bolezni ali neustrezna nega. Večinoma gre za prehodne reakcije neprenašanja, samo približno 10 odstotkov iritacij naj bi bilo alergijskega izvora. Skoraj vedno je koža hkrati tudi suha in delovanje kožne pregrade je moteno. Posledično lahko mikroorganizmi in kemične snovi iz okolja ali iz uporabljanih kozmetičnih pripravkov lažje prodirajo v kožo in utirajo pot za iritacije, pa tudi za alergijske kontaktne ekceme.

Zato glede čiščenja in nege kože veljajo enaka priporočila kot za suho kožo. Vsekakor se je dobro povsem izogniti pilingom. Pri občutljivi koži je še posebej pomembno, da se uporabljajo izdelki iste serije ali vsaj iste blagovne znamke. Zlasti dišav in konzervansov naj vsebujejo čim manj. Izjemno pomembna je zaščita pred soncem, saj tudi UV-žarki lahko dražijo kožo.

Dermatološki preparati za nego kože švicarskega proizvajalca LOUIS WIDMER so bili razviti posebej za nego občutljive kože.

Čiščenje je osnova dobre nege. Zjutraj in zvečer očistite svojo občutljivo kožo  s ČISTILNIM MLEKOM Louis Widmer, ki kožo temeljito očisti, ne da bi jo dražilo. Zahvaljujoč snovem, ki jih koža najbolje prenaša, je izvrstno za odstranjevanje čistil.
Kožo že med čiščenjem pomirja, osveži in navlaži, hkrati pa ne poškoduje njenega naravnega zaščitnega plašča. Pantenol pomirja občutljivo in vzdraženo kožo. Alantoin vlaži vrhnje plasti kože, mandljevo olje kožo neguje in jo ščiti, vitamin E pa nevtralizira škodljive proste radikale.
Čiščenje dopolnite s TONIKOM BREZ ALKOHOLA Louis Widmer, ki je primeren za vsak tip kože, tudi za moške po britju. Biostimulatorji povišajo sposobnost kože za vezavo vode. Pantenol in aloe vera delujeta hladilno in pomirjujoče na občutljivo kožo. Krema, ki jo nato nanesete, bolje prodre v koži in koža lahko bolje izkoristi učinkovine.



Za dnevno nego uporabite intenzivno vlažilno DNEVNO KREMO Louis Widmer, ki neguje in ščiti suho do zelo suho kožo ter zmanjšuje gube. Kožo intenzivno vlaži, nudi dolgotrajno zaščito pred predčasnim staranjem kože in jo varuje pred negativnimi okoljskimi vplivi. Kombinacija učinkovin (biostimulatorji stand.5 %, matriksil 2 %, karitejevo maslo 2 %, pantenol 1 %, vitamin E 1 %, kreatin 0,5 % in hialuronska kislina 0,02 %) spodbuja in ohranja naravne anti-ageing funkcije kože.
Biostimulatorji in hialuronska kislina povišajo sposobnost kože za vezavo vlage. Matriksil s spodbujanjem tvorbe kolagena zmanjšuje gubice in gube ter kožo vlaži. Karitejevo maslo kožo povratno masti, jo gladi in ščiti pred škodljivimi okoljskimi vplivi. Kreatin spodbuja obnavljanje kože. Panteol pomirja občutljivo in vzdraženo kožo, vitamin pa jo ščiti pred prostimi radikali in spodbuja delovanje koži lastnih popravljalnih mehanizmov.

 


Za nočno nego po čiščenju uporabite VITALIZIRAJOČO KREMO Louis Widmer, ki obnavlja kožno tkivo. Podlaga omogoča, da učinkovine prodrejo v usnjico, kjer spodbujajo sintezo kolagena. Znano je, da s staranjem koži lastna prekrvitev, oskrba s hranili in vlaženje pojemajo. Regenerativna Vitalizirajoča krema vsebuje visok odmerek učinkovin (bistimulatorji 5 %, vitamin A (retinil palmitat) 5000 IE/g, vitamin E 1 % in pantenol 1 %), ki spodbujajo obnovo tkiva in pospešujejo prekrvitev. Ob redni uporabi je učinek vitalizirajoče kreme viden in otipljiv.
Biostimulatorji vlažijo kožo, ki postane mehka voljna in elastična. Pantenol izboljša sposobnost kože za zadrževanje vlage in pomirja občutljivo, vzdraženo kožo. Vitamin A (retinil palmitat) spodbuja prekrvitev in normalizira poroženevanje. Več o  RETINIL PALMITATu preberite na tej povezavi. Vitamin E pa nevtralizira škodljive proste radikale.
Dermatološka kozmetika LOUIS WIDMER zmore več: zmanjšuje gube, obnavlja kožo in ji daje vse, kar potrebuje.
Izdelki so blago odišavljeni.
Nikoli niso bili preizkušani na živalih niti izdelki niti sestavine.

Poiščite oz. zahtevajte izdelke LOUIS WIDMER v svoji lekarni.

2 komentarja:

  1. mmm.. sliši se super:) Tonik brez alkohola je obvezen, ker akohl izuši in iritira kožo. Osebno mam sicer rajši slovenske proizvode, kot so green line, ampak tudi tole ne zgleda slabo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sm že probala, pa je kr fajn. Drugač sem pa tud js fanica green line, sploh natura, k je 95% naravn, brez parabenov in ostalih packarij k mašijo pore.

    OdgovoriIzbriši