torek, 19. julij 2011

Čuvajte svoj obraz: Nasveti za nego mešane kože

Čuvajte svoj obraz: 101 nasvet, kako uskladiti nego z vašim tipom kože
Iskanje pravilnih izdelkov za nego kože se začne z razumevanjem enkratnih potreb vašega tipa kože. Na primer ljudje s suho kožo lahko pridobijo z nanašanjem vlažilne nege večkrat na dan; za tiste z mastno kožo bo verjetno nanašanje ultralahke vlažilne nege enkrat na dan dovolj. Prilagajanje nege tipu kože je ključnega pomena, dermatologi pa lahko pomagajo ljudem vseh starosti in tipov kože izbrati izdelke za nego na osnovi individualnih potreb kože.

»Ne glede na vaš tip kože sta vsakodnevna vlažilna nega in vse leto zaščita pred soncem vitalnega pomena za ohranjanje zdrave, sijoče kože,« pravi dermatologinja dr. Badreshia-Bansal z American Academy of Dermatology. »Zato, ker je z ustreznim vlaženjem in zaščito pred soncem tako pred UVA- in UVB-žarki koža zaščitena pred prostimi radikali in nevarnim ultravijoličnim sevanjem, ki povzročajo poškodbe kože, hiperpigmentacije, prezgodnje pojavljanje gub in celo kožnega raka. Sčasoma skrbna in dosledna nega kože z izdelki, ki so prilagojeni specifičnim potrebam določenega tipa kože, privede do splošno zdrave in lepe kože.«
Za zaščito pred soncem vse leto priporočamo uporabo Louis Widmer SUN PROTECTION FACE 30
Krema nudi zaščito pred soncem in vlažilno nego proti gubam za občutljivo kožo.
Učinkovine: UVA- in UVB-filter, vitamin E, pantenol, aminokislina L-arginin, matriksil (mikrokolagen), antioksidant Rona Care AP z Advanced Photoprotection.

Krema se hitro vpije v kožo, je ne masti, koža pa je po nanosu prijetno mehka in voljna.
Vitamin E ščiti pred prostimi radikali, preprečuje predčasno staranje kože in poškodbe kože, ki jih povzročajo UV-žarki. Vpliva na obnovo kožne pregrade in spodbuja delovanje koži lastnih popravljalnih mehanizmov. Koža je po nanosu bolj gladka, krema izboljšuje sposobnost vezave vode.
Pantenol in aminokislina L-arginin pomirjata razdraženo kožo in izboljšata njeno sposobnost za zadrževanje vlage.
Matriksil 3000, ki je sestavina naravnega kolagena, je učinkovina proti gubam. Podpira koži lastno uravnavanje vlažnosti in izboljša elastičnost kože. Spodbuja naravne, koži lastne popravljalne mehanizme. Učvrsti strukturo kože. Koža postane bolj napeta. Nepravilnosti in gube se zapolnijo od znotraj in se vidno zmanjšajo.
Rona Care AP z Advanced Photoprotection je učinkovit antioksidant s trojnim zaščitnim mehanizmom: pri izpostavljanju UV-žarkom zmanjpuje oksidativni stres, preprečuje tvorbo reaktivnih vrst kisika in tvori UV-zaščito. Tako 24 ur na dan ščiti kožo pred dolgoročnimi poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.

Mešana koža – nasveti za nego
Mnogi imajo suhe in mastne predele na koži, kar se imenuje mešana koža. Pri takem tipu kože so mastni predeli predvsem čelo, nos in brada, na licih pa je koža lahko suha. Za mešano kožo dr. Badreshia-Bansal priporoča blaga čistilna sredstva, ki minimalno odstranjujejo sebum (loj). Dodatno je koristna uporaba srednjelahke kreme z zaščito pred soncem širokega spektra, ki vsebuje različne UVA- in UVB-filtre.

»Za izboljšanje teksture kože, preprečevanje gubic in gub, ki pomaga celo preprečevati hiperpigmentacije – ki zlasti pomaga posvetliti temne pege – uporabljajte za nočno nego kreme z vitaminom A iz lekarne, da ohranjate kožo zdravo in preprečite bodoče poškodbe,« pravi dr. Badreshia-Bansal.
Kožo zjutraj in zvečer nežno očistite z Louis Widmer Čistilnim mlekom               
Spere se z vodo in je primerno za vsak tip kože
Učinkovine: alantoin, pantenol, mandljevo olje, vitamin E, neionogeni tenzidi
Čistilno mleko kožo temeljito očisti, ne da bi jo dražilo. Zahvaljujoč snovem, ki jih koža najbolje prenaša, je izvrstno za odstranjevanje ličil.
Kožo pomirja, osveži in navlaži, ne poškoduje pa njenega naravnega zaščitnega plašča. Fino, homogeno emulzijo O/V dobro prenaša tudi občutljiva koža.               
Pantenol pomirja občutljivo in vzdraženo kožo. Alantoin vlaži vrhnje plasti kože. Mandljevo olje kožo neguje in ščiti. Vitamin E nevtralizira škodljive proste radikale.

Po čiščenju vedno uporabite osvežujoč Louis Widmer Tonik brez alkohola
Kožo pomirja in osveži,za vsak tip kože
Učinkovine: biostimulatorji stand., koncentrat Aloe vere, pantenol
Osvežujoč tonik brez alkohola je primeren za vsak tip kože. Dopolnjuje čiščenje.
Biostimulatorji povišajo sposobnost kože za vezavo vode.
Pantenol in Aloe vera delujeta hladilno in pomirjujoče na vzdraženo kožo. Krema, ki jo nato nanesete, bolje prodre v kožo in koža lahko bolje prevzame učinkovine.

Za regenerativno nočno nego priporočamo Louis Widmer HRANILNO KREMO
(za kožo do približno 30. leta)
Učinkovine: biostimulatorji, vitamin A (retinil palmitat), vitamin E in pantenol.

Hranilna krema regenerira kožno tkivo. Emulzija V/O omogoča, da lahko učinkovine prodrejo vse do zarodne plasti in vezivnega tkiva, kjer razvijejo svoj regenerativni in vlažilni učinek.

Biostimulatorji vlažijo kožo; postane mehka, voljna in elastična.
Pantenol izboljša sposobnost kože za zadrževanje vlage in pomirja vzdraženo kožo.
Vitamin A spodbuja prekrvitev in normalizira poroženevanje.
Vitamin E nevtralizira škodljive proste radikale.
Hranilna krema se uporablja kot nočna krema za normalno, večinoma mlado kožo do okoli 30. leta. Po temeljitem čiščenju kože se nanese na obraz in vrat.
Pri zelo suhi koži z malo maščobe, ki tudi zjutraj potrebuje nočno kremo, priporočamo, da se pred uporabo dnevne kreme nočna vpije v kožo. Ta lahka krema takoj prodre v kožo in ne pušča mastnega filma.
Pri mešani koži na mastnih predelih ne uporabljajte hranilne kreme.


Za regenerativno nočno nego priporočamo Louis Widmer VITALIZIRAJOČO KREMO
(za kožo po 30. letu)
Učinkovine: biostimulatorji, vitamin A (retinil palmitat), vitamin E in pantenol.

Vitalizirajoča krema obnavlja kožno tkivo. Emulzija V/O omogoča, da učinkovine prodrejo vse do zarodne plasti in v usnjico, kjer razvijejo svoj izgradni in vlažilni učinek.
Znano je, da s staranjem koži lastna prekrvitev, oskrba s hranili in vlaženje nenehno pojemajo. Zato ta regenerativna krema vsebuje visok odmerek učinkovin, ki stimulirajo obnovo tkiva in pospešujejo prekrvitev.
Ob redni uporabi je učinek vitalizirajoče kreme viden in otipljiv.
Biostimulatorji vlažijo kožo; postane mehka, voljna in elastična. Pantenol izboljša sposobnost kože za zadrževanje vlage in pomirja vzdraženo kožo. Vitamin A spodbuja prekrvitev in normalizira poroženevanje. Vitamin E nevtralizira škodljive proste radikale.


Dermatološka kozmetika LOUIS WIDMER - Vaši koži na ljubo.
Zahtevajte je v svoji lekarni.


Ni komentarjev:

Objavite komentar