četrtek, 19. januar 2012

Porušeno ravnovesje vaginalne flore

Vzpostavite ga naravno, preprosto in učinkovito


Na vaginalno floro močno vplivajo hormonske spremembe v življenjskem ciklusu. Poleg tega je flora najbolj nestabilna med menstruacijo in po nezaščitenih spolnih odnosih. V takih primerih se vrednost pH zviša in hitro se lahko čezmerno razmnožijo potencialno zdravju škodljivi mikroorganizmi.

Starost, obdobje v menstrualnem ciklusu, spolna aktivnost, izbira kontracepcije, nosečnost in uporaba izdelkov za intimno nego lahko prav tako porušijo zdrav vaginalni ekosistem.

Porušena vaginalna mikroflora se imenuje vaginitis. Najpogostejši vrsti vaginitisa sta bakterijska vaginoza (BV) ali bakterijsko vnetje nožnice in Candida vulvovaginitis (CV). Pogostnost se razlikuje med študijami, vendar sta BV in CV odgovorna za 80 do 90 % vseh vrsta vaginitisa.

Motnje v vaginalnem ekosistemu določajo trije glavni dejavniki: a) genetski dejavniki; b) okoljski dejavniki (vključno z vedenjem); in c) sestava vaginalne flore.

Probiotični tamponi
 




so prvi in edini izdelek za higiensko zaščito na svetu, ki vsebujejo probiotične mlečnokislinske bakterije.

Več o probiotičnih tamponih, ki so registriran medicinski pripomoček in jih lahko kupite v lekarnah, specializiranih trgovinah in specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si.

Ni komentarjev:

Objavite komentar