sreda, 25. januar 2012

Zima naj ne bo čas neprijetnosti v intimnem predelu


Za mnoge ženske je zimski čas pogosto tudi čas neprijetnosti v intimnem predelu. Tesna in topla oblačila, oblačila, ki ne dihajo (perilo iz najlona, hlačne nogavice) ali uporaba antibiotikov, da se znebite trdovratnih bakterijskih okužb v hladnih mesecih so samo nekateri od številnih dejavnikov, ki lahko pripomorejo k neravnovesju in neprijetnostim v intimnem predelu.

V tem obdobju je zelo pomembno, da prevzamejo aktivno vlogo, da ohranijo optimalno intimno zdravje. Probiotični tamponi ellen® so lahko pri tem v veliko pomoč. Ko jih uporabljamo med menstruacijo, se iz njih sproščajo laktobacili humanega izvora, ki pomagajo ohranjati naravno ravnovesje v nožnici. Laktobacili v ellen® pomagajo izboljšati in okrepiti vaginalno floro, v kateri normalno prevladujejo mlečnokislinske bakterije, ki jih lahko uničijo antibiotiki, kontracpetivi, semenska tekočina ali pretirana higiena. ellen® pomagajo ohranjati in obnoviti vaginalni ekosistem v zdravo stanje, in sicer tako, da laktobacili, ki se iz ellen® sprostijo v nožnico, tvorijo antimikrobne snovi.



Zdrava in močna bakterijska flora v nožnici, v kateri prevladujejo laktobacili, je najboljša telesna obramba proti vaginalnemu neravnovesju in/ali vaginalnim okužbam. Pomanjkanje ali odsotnost laktobacilov v nožnici lahko ima za posledico bakterijsko vnetje, pri katerem normalno floro nadomestijo številni bolezenske bakterije, ali glivična okužba (kandidiaza), ki pomeni čezmerno razraščanje glivic kvasovk (candida albicans) v flori, v kateri normalno prevladujejo laktobacili.

Patentirani probiotični tamponi ellen® dokazano podpirajo naravno ravnovesje in tako izboljšajo intimno zdravje. Tamponi ellen® so sodobna izpeljanka preizkušenega domačega zdravila – pomakanja tamponov v jogurt za zmanjšanje intimnih neprijetnosti. Toda nikakor tako packasti, temveč zelo udobni za nošenje in preprosti za uporabo. Poleg tega so ellen® veliko učinkovitejša rešitev kot bakterije iz jogurta, saj so v ellen® mlečnokislinske bakterije humanega izvora in sodijo med najpogostejše vrste, odkrite v naravni vaginalni flori zdrave ženske. Uporaba probiotičnih tamponov ellen® je preprost in udoben način za krepitev vaginalne flore. Uporabljajte jih dve ali tri zaporedne menstruacije po tem, ko izkusite kakršne koli neprijetnosti v intimnem predelu, po uporabi antibiotikov ali med njo. Ženske z nenehnimi težavami pogosto čutijo olajšanje le-teh po uporabi probiotičnih tamponov ellen® med vsako menstruacijo.



Nasveti za intimno zdravje pozimi

  • Vedno nosite spodnje perilo iz 100 % bombaža, kolikor je le mogoče se izogibajte perilu, ki vsebuje lycro in najlon.
  • Nikoli več ne nosite »pajkic«, ne da bi spodaj oblekli bombažne spodnjice.
  • Nekatere ženske, zlasti tiste, ki uporabljajo oralne kontraceptive, lahko preprečijo neprijetnosti in draženje v intimnem predelu z uporabo vaginalnega lubrikanta med spolnim odnosom.
  • Glivice so normalni »prebivalci« prebavnega trakta; po veliki potrebi se vedno brišite od spredaj nazaj, da preprečite prenos glivic v vaginalni predel.
  • Nekatere ženske opažajo, da z lončkom jogurta na dan med jemanjem antibiotikov pomagajo preprečiti neravnovesje v želodcu, ki se pogosto pojavi po zdravljenju z antibiotiki. Vendar jogurt sam ne bo pozdravil vaginalnih neprijetnosti.
  • Med vsako menstruacijo uporabljajte probiotične tampone in tako aktivno ohranjajte naravno vaginalno ravnovesje.
  • Izogibajte se odišavljenim dodatkom kopelim, prav tako tudi uporabi pudra v vaginalnem predelu. Vaginalno prhanje nikoli ni dobra zamisel, saj tako sperete naravno vaginalno zaščitno bakterijsko floro, ženska pa posledično postane dovzetna za vaginalne okužbe.

 Probiotični tamponi so registriran medicinski pripomoček.


Na voljo so v 

  • lekarnah
  • specializiranih trgovinah
  • specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si

Nadaljnje informacije: www.inobsmedicus.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar