nedelja, 5. februar 2012

Kisla nožnična flora

Kisla nožnična flora

V nožnici prevladuje kislo okolje (vrednost pH med 3,8 in 4,5), katerega naloga je biološka zaščita pred okužbami. Ta kisel nožnični milje nastaja zaradi tako imenovanih mlečnokilsinskih bakterij (vrste Lactobacillus). Mlečnokislinske bakterije ali laktobacili tvorijo iz glikogena (sestavljen sladkor), ki je v odluščenih celicah sluznice v nožnici, mlečno kislino in tako preprečujejo poselitev z bakterijami, ki povzročajo bolezni.

Če je ta tako imenovana fiziološka nožnična flora porušena, se spremeni nožnični milje in postane manj kisel. Posledice so lahko bakterijsko neravnovesje ali okužbe s klicami, ki jih v zdravi nožnični flori ni. Če je nožnična flora porušena, se lahko pojavi spremenjen izcedek ali izcedek neprijetnega vonja (vonj po pokvarjenih ribah je lahko npr. znak bakterijske vaginoze ali bakterijskega vnetja nožnice).

Probiotični tamponi ellen® na povsem naravni način ohranjajo ali ponovno vzpostavljajo zdravo nožnično floro. So edina higienska zaščita na svetu za med menstruacijo, ki vsebuje laktobacile, in sicer telesu naravne laktobacile. Probiotični tamponi ellen® so registriran medicinski pripomoček in združujejo 2 izdelka v 1: nožnico oskrbujejo s probiotičnimi mlečnokislinskimi bakterijami, hkrati pa nudijo izvrstno higiensko zaščito.
Probiotični tamponi ellen so na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah.
več: www.inobsmedicus.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar