nedelja, 5. februar 2012

Naravna okrepitev zdrave intimne flore

Naravna okrepitev bakterijske flore v nožnici

Naravna nožnična flora lahko zaradi različnih vzrokov zdrsne iz ravnovesje. Mednje sodijo predvsem:

-         okužbe nožnice, kot sta bakterijsko vnetje ali glivična okužba nožnice
-         sprememba ravni hormonov, na primer med nosečnostjo, v meni ali zaradi hormonske kontracepcije
-         splošno oslabljen imunski sistem zaradi bolezni ali stresa
-         zdravljenje z antibiotiki
-         intenzivna intimna higiena

V zdravi nožnici mlečnokislinske bakterije, imenovane tudi laktobacili, s tvorbo mlečne kisline skrbijo za kisel milje. Naravna vrednost pH v nožnici je okoli 4. Če nožnični milje ni dovolj kisel (vrednost pH > 4,5), zaščitne funkcije zdravega vaginalnega predela več ni in lahko se pojavijo okužbe z bakterijami ali glivicami.

Probiotični tamponi ellen® s telesu lastnimi probiotičnimi mlečnokislinskimi bakterijami, ki so vgrajene v jedro tampona, na povsem naraven način pomagajo nožnični flori, da se okrepi in stabilizira. Med menstruacijo nudijo probiotični tamponi ellen® najpreprostejši način za krepitev vaginalne flore, hkrati pa so izvrstna higienska zaščita.

Tudi če se zdravite zaradi bakterijskega vnetja ali glivične okužbe nožnice, so probiotični tamponi ellen® izvrstna pomoč za okrepitev nožnične flore in hitrejšo ozdravitev, poleg tega zmanjšajo pogostnost ponovitev težav. Tudi zaradi zdravljenja z antibiotiki se lahko bakterijska flora v nožnici poruši. Zato med zdravljenjem z antibiotiki ali po njem med menstruacijo za vnovično vzpostavitev ravnovesne bakterijske flore uporabljajte probiotične tampone ellen®. Dobite jih v lekarni ali specializirani trgovini.
www.inobsmedicus.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar