sobota, 18. februar 2012

ZDRAVLJENJE ALERGIJE SE ZAČNE DOMA

ZDRAVLJENJE ALERGIJE SE ZAČNE DOMA


Ljudje, alergični na pršice in plesni, si lahko odlično pomagajo tako, da svoje vzglavnike, jogije in odeje zaščitijo z vmesnimi ovoji na zadrgo, ki ne prepuščajo alergenov. Ti vmesni ovoji so za bolnika zaščitna bariera proti pršicam, njihovimi iztrebki in plesnimi. Ta ukrep je odločilen za zmanjšanje izpostavljenosti pršicam, zlasti če upoštevate, da večina ljudi vsaj tretjino vsakega dneva preživi v svoji postelji. Postelja je tudi raj za pršice zaradi toplote in vlage ter neskončnega vira hrane, ki ga ljudje nenehno polnimo s svojimi odmrlimi kožnimi celicami.

Nekoč so bili na voljo izključno plastični vmesni ovoji. K sreči se je tehnologija izboljšala do te mere, da novejša vlakna omogočajo pretok zraka, hkrati pa povsem preprečujejo prehod alergenov skozi neprepustna vlakna. Pretok zraka in vlage zagotavlja odlično udobje spanja brez povečanega potenja, ki je povezano s plastiko. Najboljšo zaščito pred pršicami in hkrati največjo prepustnost za vlago in zrak ter najdaljšo garancijo (12 let) nudijo vmesni ovoji ALLERGOCOVER® nemškega proizvajalca Allergopharma. Vse informacije o ALLERGOCOVER®-ju dobite pri podjetju In obs medicus, d. o. o., ki je predstavnik Allergopharme za Slovenijo. Vmesni ovoji ALLERGOCOVER® so na voljo v številnih standardnih dimenzijah in tudi po meri.

Vmesne ovoje ALLERGOCOVER® priporočajo alergologi, pulmologi, dermatologi, pediatri – vsem, ki so preobčutljivi na pršice: alergikom, astmatikom, bolnikom z atopijskim dermatitisom, ki jim alergeni pršic poslabšajo stanje kože.

Ko ljudje investirajo v vmesne ovoje, se včasih ne odločijo za vmesne ovoje za vse postelje v isti spalnici in si tako poskušajo zmanjšati stroške. Ker telo ni v neposrednem stiku z drugim jogijem, marsikdo meni, da ni dovolj pomemben, da bi ga zaščitili. Žal ni tako preprosto. Pred leti so izvedli študijo, v kateri so primerjali število pršic v delno opremljenih spalnicah z vmesnimi ovoji s številom pršic v spalnicah, kjer so bile zaščitene vse postelje. Očitno je bilo, da če niso vse postelje v celoti zaščitene z vmesnimi ovoji, postane cela spalnica po kratkem času ponovno poseljena s pršicami. Dobra novica je, da Allergopharma daje 12 let garancije na vmesne ovoje ALLERGOCOVER. Naložba v vmesne ovoje Allergocover je vsekakor vredna svojega denarja. Kupci o Allergocoverju – Izkušnje uporabnikov

Dejstvo o alergiji

Nedavne raziskave so pokazale, da otroci, ki spijo na pogradu, z enako verjetnostjo razvijejo alergijo na pršico, ne glede na to, ali spijo zgoraj ali spodaj. Pri tem imajo otroci, ki spijo spodaj, signifikantno višje tveganje za razvoj astme kot otroci, ki spijo zgoraj. Z vidika zdravja otrok je torej smiselno temeljito premisliti o namestitvi več otrok v otroški sobi, zlasti v družinah, kjer se pojavljajo astma in alergije.


 Za vse informacije, vprašanja o alergiji na pršice in kako jo učinkovite preprečevati, dobite vsak dan med 8. in 20. uro na tel. številkah:

02 794 86 20 ; 041 788 331; 041 613 605

2 komentarja:

  1. kake so cene za te jogi rjuhe proti pršicam in kje vse to lahka kupiš v katerih trgovinah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ga. Sara, pozdravljeni, cene Allergocoverja so odvisne od dimenzije. Allergocover lahko kupite le pri nas - ga naročite po telefonu (02 794 86 20 oz. 041 788 331) ali v specializirani spletni trgovini www.topmedicus.si
      Pošljemo pa po pošti.

      Če imate še kako vprašanje - tu smo, da vam pomagamo.
      Lep pozdrav, Nada

      Izbriši