ponedeljek, 27. februar 2012

Zaščita pred soncem ohranja kožo mladostno

»Sončno veselje« in »sončna žalost« – zaščita pred soncem ohranja kožo mladostno

Ogled piramid v starem Egiptu, sanjske počitnice na Mauriciusu, doživeti zimsko radost med smučanjem po celcu v švicarskih Alpah – za številne so to sinonimi za brezmejne sanjske počitnice. Če je tudi vreme lepo in se sonce smeje z neba, komajda kaj lahko skali odlično razpoloženje. Vsekakor pa velja, da je treba med uživanjem na soncu upoštevati nekatera pravila, da se »sončno veselje« ne spremeni v »sončno žalost«.
Oboje je lahko tesno skupaj. Sončni žarki in sončno vreme zelo ugodno vplivajo na nas, čezmerno izpostavljanje soncu pa škodi koži. To je danes že splošno znano. Sebe in svojo  kožo lahko najbolje zaščitite, če veste malo več o koristih in slabostih sončnega sevanja ter o učinkovitih ukrepih za zaščito kože.
Zlasti UVA- in UVB-sevanje lahko povzroči nepopravljive poškodbe kože. Zahrbtno pri tem je, da številne te poškodbe, kot je na primer predčasno staranje kože, postanejo vidne šele po več letih. Vendar lahko pred takšnimi nenujnimi posledicami svojo kožo zavarujemo z vrsto preprostih zaščitnih ukrepov. Poleg sence in ustreznih oblačil sodijo med temelje zaščite učinkovita sredstva za zaščito pred soncem. Pomembna je izbira ustreznih izdelkov in njihova pravilna uporaba.
Izdelke za zaščito pred soncem je treba nanesti na kožo, preden se izpostavite soncu.  Nanesti jih je treba  v dovolj veliki količini na vse dele telesa in jih redno nanašati ponovno, zlasti po plavanju ali prhanju. Za preprečevanje izpostavljanja telesa soncu brez zaščite je treba izdelke za zaščito pred soncem nanesti na kožo, preden se odpravite iz hiše.
Najpomembnejše pravilo se glasi: sončne opekline, zlasti pri otrocih, je treba nujno preprečiti.
Zato je svetovno priznan in cenjen vrhunski švicarski proizvajalec izdelkov za dermatološko nego kožo Louis Widmer razvil paleto izdelkov za zaščito pred soncem, ki nudijo zanesljivo zaščito pred soncem, hkrati pa jih izvrstno prenaša celo najbolj občutljiva koža, in to za vsak tip kože. Linija za zaščito pred soncem LOUIS WIDMER je klinično preizkušena. Poleg izvrstne zaščite pred soncem vsi izdelki vsebujejo še vlažilne in negovalne snovi. Odlikuje jih optimalno razmerje med UVA- in UVB-zaščito:
Priporočila EU: UVA PF/SPF ≥ 0,33
LOUIS WIDMER: UVA PF/SPF ≥ 0,4
Po evropskih standardih mora zaščita pred UVA-žarki znašati najmanj 33 %  glede na UVB. Pri zaščiti pred soncem LOUIS WIDMER je ta delež bistveno višji in znaša 40 % ali več.
Izdelki za zaščito pred soncem Louis Widmer ne vsebujejo parabenov in PEG-emulgatorjev.
ZAŠČITNA KREMA ZA OBRAZ, ZF 30

Je anti-aging vlažilna krema za zazščito občutljive kože pred soncem. Krema se hitro vpije v kožo, je ne masti, koža pa je po nanosu prijetno mehka in voljna.
Vitamin E (1 %) ščiti kožo pred prostimi radikali, preprečuje predčasno staranje kože in kožne poškodbe, ki jih povzročajo UV-žarki. Vpliva na obnovo kožne pregrade in spodbuja delovanje koži lastnih popravljalnih mehanizmov. Koža je po uporabi te kreme bolj gladka, krema tudi izboljša sposobnost vezave vode v koži.
Pantenol (1 %) in aminokislina L-arginin  (2 %) pomirjata vzdraženo kožo in izboljšata njeno sposobnost za zadrževanje vlage.
Matriksil 3000 (3 %), ki je del naravnega kolagena, je učinkovina proti gubam. Podpira koži lastno uravnavanje vlažnosti in zviša elastičnost kože. Spodbuja naravne, koži lastne popravljalne procese. Učvrsti strukturo kože, ki postane bolj napeta. Gube se zapolnijo od znotraj in se vidno zmanjšajo. Tudi nepravilnosti na koži se vidno zmanjšajo.
RonaCare AP® z Advanced Photoprotection (1 %) je izjemno učinkovit antioksidant s trojnim zaščitnim delovanjem: zmanjšuje oksidativni stres, prerečuje tvorbo reaktivnih vrst kisika in tvori UV-zaščito. Tako 24 ur na dan ščiti kožo pred dolgoročnimi poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.
Zahtevajte v svoji lekarni. Več informacij: 02 794 86 20 ali www.inobsmedicus.si
PRIPOROČAJO DERMATOLOGI.

Ni komentarjev:

Objavite komentar