sobota, 18. februar 2012

Pred odhodom na sneg poskrbite za pravilno nego in zaščito svoje kože

Pred odhodom na smučišče poskrbite za pravilno nego in zaščito svoje kože


Na progi


Za zimske športnike in zimske uživače je še posebej pomembna dodatna porcija zaščite in nege kože.  Pri tem gre v prvi vrsti za zaščito kože pred UV-žarki. Mastna krema za zaščito pred soncem z visokim zaščitnim faktorjem (UVA- in UVB) ščiti kožo obraza pred okrepljenim UV-sevanjem in ledenim vetrom med spustom po snegu in v hribih. Pri nanašanju kreme ne pozabite na ušesa in vrat ter na »sončne terase« nos, čelo in ustnice.

Tudi pomembno: zaščito pred soncem nanesite pred odhodom iz hiše, zaščitni faktor izberite glede na svoj tip kože. Poleti tako priljubljenim lahkim losjonom na osnovi emulzij olje/voda in gelom za zaščito pred soncem se morate pozimi izogibati – vsebujejo namreč premalo maščobe in ne nudijo nobene zaščite pred mrazom. Pri uporabi take zaščite pred soncem pri temperaturah, nižjih od 5 °C, obstaja nevarnost, da bo koža na obrazu v mrazu in vetru postala prej obremenjena kot negovana in zaščitena.

Pred ledenimi temperaturami in ostrim vetrom med spustom pri zimskih športih najbolje ščitijo nekoliko bolj mastne kreme za zaščito pred mrazom. Če imate bolj mastno kožo ali nagnjeno k aknam in vaš negovalni program tudi pozimi obsega vlažilne kreme z veliko vode (emulzije olje/voda), nanesite dnevno kremo približno 30 minut pred odhodom na prosto, da se temeljito vpije, tako preprečite poškodbe kože zaradi mraza. Normalno in suho kožo na obrazu in rokah lahko brez skrbi zaščitite z bogato kremo (emulzija voda/olje) tudi tik pred odhodom na zimski sprehod.

Če boste uporabljali kreme z veliko maščobe ali celo zelo mastne kreme, priporočamo, da jih za daljše zadrževanje v ogrevanih prostorih skrbno odstranite. Močno prekrita koža sicer ne more več pravilno dihati in lahko se pojavijo manjša vnetja, posledično pa mozolji; koža se lahko tudi pregreje. In to velja tudi za suho kožo.


Dermatološka kozmetika LOUIS WIDMER - oda koži.
In vaša koža dobi vse, kar potrebuje. Ponoči, podnevi, na soncu ... Vedno.
Na voljo v lekarnah.
Več: www.inobsmedicus.si






Ni komentarjev:

Objavite komentar