nedelja, 25. marec 2012

After Sun preparati. Kako delujejo?


So pika na i med izdelki za zaščito pred soncem: preparati After Sun negujejo kožo po izpostavljanju soncu.

Mažite, mažite, mažite: čarobna formula za vse, ki želite izpostavljanje soncu preživeti z nepoškodovano kožo. In sicer pred izpostavljanjem soncu, med njim in po njem. Preparati After Sun hladijo od sonca utrujeno kožo, oskrbijo jo z vlago, poleg tega pa lahko ublažijo poškodbe kože.

Hlajenje
Preparati After Sun so večinoma tako imenovane emulzije olje-v-vodi. Te losjone odlikuje visok delež vlage in imajo prijeten hladilni učinek. Po nanosu ostane vlaga na koži in po izparevanju skrbi za hlajenje. Vlažilni fkatorji kožo dodatno ščitijo pred izsušitvijo.
Pomirjanje
Pravzaprav ne bi smelo priti tako daleč, vendar ko se koža na preveč sonca odzove z rdečino in bolečinami, poskrbijo pomirjujoče snovi za lajšanje. Pomirjujoče delujejo pantenol, izvlečki Aloe Vere.
Zaščita kožnih celic
Med izpostavljenostjo soncu so še posebej zaželeni antioksidanti – zaščitne snovi za celice, kot sta vitamina A in E. Antioksidanti prestrezajo proste radikale, ki nastajajo v koži pod vplivom  sončnih žarkov. Raziskavekažejo, da se po sončenu raven vitaminov A in E v krvi zniža. Losjoni After Sun so lahko vir teh pomembnih popravljalnih vitaminov.
Popravljanje dednega materiala
Večurno cvrenje na soncu postopoma poškoduje kožne celice. Že po 20-minutnem UV-sevanju nastanejo poškodbe genskega materiala (DNK) v kožnih celicah. Sicer lahko telesu lastni popravljalni sistem takšne okvare »zakita«, in sicer tako, da popravi poškodovane dele DNK. Vendar je tovrstna sposobnost popravljanja omejena. Ektoin (snov, ki jo izločajo bakterije Halomonas elongata. Bakterije z ektoinom zaščitijo svojo DNK, svoje membrane in proteine pred izgubo vode, tako lahko v ekstremnih pogoji, npr. v slani vodi in pri veliki vročini preživijo) ščiti pred DNK pred poškodbami, ki jih povzročajo sončni žarki.
Mallorca akne
Sredstva za zaščito pred soncem, ki ne vsebujejo emulgatorjev, preprečujejo nastanek srbečih bunčič, ki nastanejo pri Mallorca aknah. Če ste nagnjeni k Mallorca aknam, morate uporabljati tudi After Sun preparate brez emulgatorjev. Sicer lahko na koži ostanejo ostanki večerne nege in naslednji dan na soncu povzročajo težave.

After Sun 
Hladilni in vlažilni losjon za po sončenju BREZ EMULGATORJEV

Za vsak tip kože, ker ne vsebuje emulgatorjev tudi za kožo, nagnjeno k Mallorca aknam.
Aminokisline in alantoin na naraven način vlažijo vrhnje plasti kože. Vitamin E nevtralizira škodljive proste radikale.
Pantenol in Aloe vera hladita in pomirjata razdraženo kožo. 
Vitamin A pospešuje prekrvitev in normalizira poroženevanje.
Zaradi visoke vsebnosti najkakovostnejših olj postane koža voljna, mehka in elastična.

Prisluhnite svoji koži in
After Sun losjon Louis Widmer zahtevajte v svoji lekarni.
Več informacij: www. inobsmedicus.si; T: 02 794 86 20

Ni komentarjev:

Objavite komentar