torek, 27. marec 2012

Pršice: Ali ste vedeli?


1 g prahu vsebuje celo do 100 000 iztrebkov pršic, ki povzročajo simptome alergije.
Največ pršic živi v postelji in s svojimi iztrebki, ki jih med spanjem vdihavate, povzročajo simptome alergije. Pod mikroskopom je naš jogi namreč videti kot tropska džungla.
Najboljši način za vašo zaščito?
Zaščitite svoj jogi, odejo in vzglavnik z vmesnimi ovoji, ki vam preprečujejo stik z iztrebki pršic in s pršicami.
Pršice so mikroskopsko majhni pajkovci, ki se prehranjujejo z vašimi odmrlimi kožnimi celicami. Živijo od 2 do 3 mesece. Pršica vsaka 2 do 3 tedne izleže od 25 do 50 jajčec, zaradičesar v eni sami sami postelji živi dobesedno na milijone pršic. Nikoli ne spite sami.
Dobra novica: zdaj, ko veste, da so pršice tudi v vaši postelji in da živijo v vsakem tudi v najbolj čistem stanovanju, pa če vam povzročajo simptome alergije ali ne, je prav, da veste, da se jim lahko izognete (če ste nanje alergični, se jim morate izogniti – kajti če ni alergenov, ni alergije, tako preprosto je.)
Najpogostejša vprašanja alergičnih na pršice:
Kje pršice živijo? – Povsod, v vsakem, tudi najbolj čistem stanovanju. Rade imajo toplo, vlažno in temno okolje. Značilno jih je največ v jogijih, odejah in vzglavnikih. Najdemo pa jih tudi v preprogah in oblazinjenem pohištvu.
Kakšna je razlika med prahom in pršicami? – Prah sestavljajo številni različni delci. Ker je v samo enem gramu prahu lahko tudi do 100 000 kakcev in delcev odmrlih pršic, ki so glavni povzročitelji simptomov alergije, je najpomembnejši ukrep izogibanje pršicam (zlasti, če vam povzročajo simptome alergije).
Kaj so alergeni pršic? – Pršice same ne povzročajo alergije. Simptome alergije povzročajo njihovi iztrebki in deli odmrlih pršic. Iztrebki pršic razpadejo v droben prah, ki se vrtinči v zrak. Ta zrak skupaj z alergeni vdihavate, če svoje postelje ne zaščitite z vmesnimi ovoji.
Kako mene in mojo družino ščitijo vmesni ovoji? – Vmesni ovoji so zaščitna vmesna plast med pršicami in njihovimi alergeni ter vami. Izdelani so lahko iz gosto tkanega materiala ali iz materiala, ki deluje kot membrana. Vmesni ovoji preprečujejo stik vašega telesa z alergeni.

Vmesni ovoji ALLERGOCOVER® z 12-letno garancijo vas popolnoma ščitijo pred pršicami za najboljše obvladovanje vaše alergije. Izbirate lahko med različnimi merami, ki ustrezajo vašim potrebam. ALLERGOCOVER® so vrhunski vmesni ovoji, izdelani iz gosto tkane t.i. high-tech tkanine, ki vas popolnoma zaščitijo pred pršicami in njihovimi alergeni, hkrati pa neovirano skozi pore med vlakni prehajata vlaga in zrak. Tako ohranjajo odlično spalno klimo, hkrati pa omogočajo zračenje vašega jogija, odeje in vzglavnika in v vaši postelji se ne bodo naselile plesni, ki so prav tako eden najpogostejših alergenov v stanovanju. Odlična prepustnost vmesnih ovojev za zrak in vlago je ob hkratni popolni nenprepustnosti za pršice in njihove alergene je nujna lastnost vmesnih ovojev, ki se jih splača kupiti. Pomembna pa je tudi trpežnost materiala in da so vmesni ovoji preprosti za vzdrževanje. ALLERGOCOVER® ima 12 let garancije na neprepustnost za pršice in njihove alergene, vzdrževanje pa ne bi moglo biti bolj preprosto: nekajkrat na leto vmesne ovoje ALLERGOCOVER® zjutraj snamete, operete, do večera se posušijo (na zraku ali v sušilnem stroju) in nobene noči ne boste več preživeli izpostavljeni alergenom v nezaščiteni postelji. Pod zadrgo pa ima ALLERGOCOVER® še dodatno plast tkanine, ki preprečuje uhajanje alergenov iz Allergocover®ja. ALLERGOCOVER® je izdelan iz tankega, skoraj kot svila lahkega materiala, ki ga sploh ne zaznate pod vašo posteljnino.

Pršice so eden najpomembnejših alergenov, ki vse leto povzročajo težave ponoči, ki se jim lahko preprosto, učinkovito  in dolgoročno izognete – zaščitite svojo posteljo z antialergijskimi vmesnimi ovoji ALLERGOCOVER in se izognite simptomom alergije. Učinkovitost ALLERGOCOVER®ja spoznate že prvo noč po namestitvi. Naspali se boste kot dojenček. Predstavljajte si življenje brez alergije. 

Kako do ALLERGOCOVERja? 
Preprosto: pokličite 02 794 86 20
obiščite spletno stran www.inobsmedicus.si
in www.topmedicus.si 

Ni komentarjev:

Objavite komentar