sobota, 3. marec 2012

Nega obraza pri nečisti koži ali aknah

V zgodnji najstniški starosti so nenadoma tu – nečista koža in meljubi mozolji. Do 80 odstotkov mladostnikov v puberteti trpi zaradi tega. Večina odraščajoče mladine trpi k sreči pretežno zaradi blažje oblike teh pojavov na koži, težke oblike aken se pojavijo le pri manjšem deležu. Toda ker v tem občutljivem času iskanja samega sebe kvarijo dober videz, večinoma zaradi nečiste kože trpi tudi samozavest.
Zato je zelo veliko povpraševanje po nasvetih, ki bi prinesli olajšanje. S ciljnim in sistematičnim čiščenjem in z ustrezno nego obraza lahko najstniki veliko storijo za izboljšanje kožne slike. Poleg tega je pri aknah dobro obiskati dermatologa, ki določi individualno prirejeno zdravljenje.
Eden od vzrokov za nečisto kožo in akne je mastno-vlažno stanje kože, kar pomeni, da žleze lojnice tvorijo preveč kožne maščobe. Značilnosti: groba, robata, svetleča se koža z velikimi porami. Poleg tega se večinoma pojavijo težave z luščenjem odmrlih celic med obnovo (motnja poroženevanja). Maščoba in skupki odmrlih kožnih celic lahko zamašijo pore lojnic. Posledica so ogrci in vneti mozolji. Zato sta zelo pomembna čiščenje in nega kože.


























Zahtevajte v svoji lekarni.
Več informacij: 02 794 86 20
www.inobsmedicus.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar