četrtek, 22. marec 2012

Akne


Mozolji po vsem obrazu – predvsem mladostniki in mladi odrasli poznajo to težavo. Toda akne so ozdravljive.





Akne: mozolji ne nervirajo samo najstnikov.

Kaj so akne?
Akne so najpogostejše kožno obolenje. Približno 85 odstotkov ljudi jih je že imelo. Akne se zaradi hormonskih sprememb med puberteto pojavljajo pretežno pri mladostnikih. Skoraj vsak najstnik je na svojem obrazu že vsaj enkrat odkril značilne ogrce in mozolje. Toda približno do tridesetega leta bolezen večinoma izzveni.

Vzrok je hormonsko pogojeno okrepljeno delovanje žlez lojnic. Delovanje žlez lojnic spodbujajo moški spolni hormoni, zato so akne pri moških in fantih pogostejše in izrazitejše kot pri puncah in ženskah.

Zaradi motnje poroženevanja na izvodilih žlez lojnic najprej nastanejo ogrci. Če se vnamejo, nastanejo mozoljiin gnojni mehurčki. Večinoma se pojavljajo na obrazu, ramenih in prsih. Akne potekajo večinoma nenevarno in po nekaj letih izginejo brez sledu. Poskusi stiskanja mozoljev in gnojnih mehurčkov pa lahko imajo hude posledice. Prizadeta mesta se lahko vnamejo, kar ima za posledico kožne spremembe na veliki površini. V nekaterih primerih ostanejo od aken celo brazgotine.

Pri zelo hudih oblikah so lahko akne ne samo obremenjujoče za telo, temveč tudi za duševno počutje. Mozolje in gnojne mehurčke lahko občutimo kot zelo moteče s kozmetičnega vidika in lahko slabo vplivajo na samozavest.  Zato je pri pravih aknah, tudi zaradi tega psihosocialnega vidika, nujno treba obiskati dermatologinjo / dermatologa.

Popolna nega k aknam nagnjene kože - dokončno opravite z mozolji:


Zjutraj in zvečer kožo nežno, a temeljito očistite s 
Deluje blago antiseptično, 
kožo že med čiščenjem navlaži in pomiri.
pH 5









Čiščenje zaključite s 
Kožo pomirja in osveži. Biostimulatorji izboljšajo sposobnost kože za zadrževanje vlage, pantenol in aloe vera delujeta hladilno in pomirjujoče na vzdraženo kožo. Krema, ki jo nato nanesete, bolje prodre v kožo in opravi svoje delo.






Za dnevno in nočno nego uporabljajte 

Razvit je bil posebej za nego mastne in k aknam nagnjene kože. Deluje blago antiseptično, kožo izvrstno vlaži in rezultati so vidni in opazni od prve uporabe dalje.







Več: www.inobsmedicus.si
                                       www.topmedicus.si

Vrhunska dermatološka kozmetika 
Oda koži
Zahtevajte jo v svoji lekarni

Ni komentarjev:

Objavite komentar