četrtek, 22. marec 2012

Boj proti pršicam zaradi preprečevanja alergije


Ali moramo strogo paziti, da se pršice pri nas doma sploh ne naselijo, da preprečimo alergijo na pršico? Ali ti ukrepi pomagajo tudi proti plesnim?

Hišna pršica: manj kot milimeter veliki pajkovci so nadležni sostanovalci za tiste, ki se nanje odzovejo z alergijo.
Naslednji nasveti veljajo za bolnike z dokazano alergijo na pršice in za ljudi, ki že imajo kako drugo alergijo ali so nagnjeni  k alergiji ali atopiji (alergijska senzibilizacija). Vsi drugi si ne delajte skrbi. Stanovanje, ki je zagotovo brez pršic, je možno samo na nad 1500 m nadmorske višine. Pri povprečni temperaturi in nizki zračni vlagi, ki tam prevladuje, pršice ne morejo preživeti. Zato je alergičnim na pršice nenadoma bolje v hribih.
Ko se pršice naselijo v stanovanju, je v najboljšem primeru mogoče samo zmanjšati njihovo število. V pomoč so pralne talne obloge in antialergijski vmesni ovoji (npr. ALLERGOCOVER®) za jogije, odeje in vzglavnike. Antialergijski vmesni ovoji (tako imenovani Encasings)morajo biti dokazano neprepustni za pršice in njihove alergene kakce, hkrati pa morajo prepuščati vlago in zrak, da se med spanjem alergik ne poti, da ne poslabšajo spalnega udobja in da omogočajo zračenje jogija, odeje in vzglavnika. Tudi zato morajo biti tanki, lahki in neimpregnirani.

Najboljša, takojšnja in dolgoročna rešitev vaših težav zaradi pršic: vmesni ovoji ALLERGOCOVER z 12-letno garancijo.








Namestite Allergocover in spali boste kot dojenček

Ni komentarjev:

Objavite komentar