sobota, 3. marec 2012

Nega obraza pri nečisti koži ali aknah 2. del


DOKONČNO OPRAVITE Z MOZOLJI
s preparati Louis Widmer, razvitimi specialno za nego mastne kože: Čistilni gel, Tonik brez alkohola, Skin Appeal SEBO FLUID in Vlažilni fluid UV

Osnova nege mastne kože je dvakrat dnevno temeljito, a nežno čiščenje obraza z blagim sindetom, kar pomeni s čistilnim losjonom, ki ne vsebuje mil (pH naj bo približno 5,5; torej blago kisel), ali s čistilnim gelom. Mila niso primerna, saj zaradi njih koža nabrekne, poleg tega mila poškodujejo koži lastne zaščitni kisli plašč. Mila pospešujejo tvorbo ogrcev in razmnoževanje bakterij. Pri zaključnem čiščenju lahko s tonikom s kože odstranimo ostanke negovalnih izdelkov, čistilnih sredstev in kožno maščobo. Previdno: tonik, ki vsebuje alkohol, kožo preveč izsuši ali jo preveč razmasti, kar izjemno spodbudi delovanje žlez lojnic. Zato raje uporabljajte tonik brez alkohola, nanesite ga varčno in uporabljajte blaga čistilna sredstva. To velja zlasti za nečisto kožo, ki vsebuje malo vlage, kar je drugi tip mastne kože. Taka koža je pogosto groba in luskasta ter nagnjena k občutku napetosti in draženju. Draženje okrepi poroženevanje in lahko tako poslabša akne.

»Veliko pomaga veliko!« pri čiščenju aknaste kože ne velja. Dodatki, ki delujejo adstringentno, pomagajo uravnavati delovanje žlez lojnic. Tudi pri uporabi pilingov je potrebna previdnost.  Specialne kreme in geli lahko nežno odluščijo vrhnji sloj kože in tako preprečijo nastanek novih ogrcev. Na tako imenovano poroženevanje vpliva na primer salicilna kislina. V čistilnih preparatih so koristni tudi dodatki učinkovin, ki delujejo antibakterijsko. Pomembno: ogrcev in vnetih mozoljev ne stiskajte sami! Nestrokovno iztiskanje mozoljev povzroča trajna poškodbe kože: nastanejo brazgotine.
 Za nego nečiste kože ali pri aknah ne uporabljajte mastnih preparatov. Le-ti lahko celo sprožijo akne. Pri nagnjenosti k aknam so primerni vlažilni geli ali fluidi za dnevno nego. Negovalni izdelki za kožo brez maščob in emulgatorjev delujejo proti izsuševanju kože, ne da bi poslabšali akne.

Tudi za zaščito pred soncem uporabljajte gele brez maščob.



Nikakor ne obupajte. Za nego nečiste kože in zdravljenje aken z zdravili je potrebna predvsem potrpežljivost. Lahko traja nekaj tednov ali mesecev, da se stanje občutno izboljša ali se celo pozdravite.


Dermatološka kozmetika LOUIS WIDMER - švicarska kakovost.
Na voljo izključno v lekarnah.

Več: www.inobsmedicus.si
Info: 02 79486 20

Ni komentarjev:

Objavite komentar