četrtek, 15. marec 2012

VSE, ČESAR NISTE VEDELI O ČIŠČENJU KOŽE VAŠEGA OBRAZA


Umivanje obraza je del vaše dnevne rutine, vendar ali počnete to pravilno? Lepa koža se začne s tem, pogosto spregledanim korakom. V naslednjem prispevku izveste, kako ta del čim bolje opraviti.
Lepa in zdrava koža se začne s čistim obrazom.
O umivanju obraza ni treba razmišljati, drži?  No, ne povsem. Nedavna študija jepokazala, da samo 50 odstotkov žensk redno umiva svoj obraz. In tudi če ste med polovico tistih, ki to počnete, jih večina ne uporablja pravega izdelka, ga ne spere pravilno in svoji koži ne nudi skrbne in ljubeče nege, kakršno si zasluži.
Po ocenah strokovnjakov za nego kože  si verjetno  80 odstotkov žensk svojega obraza ne umiva pravilno. Dobra nega kože se začne s čisto kožo. Nesmiselno je vlaženje, uporaba anti-aging izdelkov ali izdelkov proti aknam na vaši koži, če nimate kože čiste.
Pretirano umivanje obraza je lahko  enako škodljivo, kot če obraza sploh ne umivamo. Dermatologinja in specialistka za laserske posege iz Washingtona razlaga, da mnogi ljudje kožo tako očistijo, da z nje odstranijo tudi njen naravni zaščitni kisli plašč. Zato berite dalje in odkrijte skrivnost pravilnega čiščenja obraza, da bo vaša koža zažarela.
Preden se začnete umivati, morate odstraniti ličila – sicer čistilo ne more resnično doseči vaše kože. Če ste po umivanju kot rakun, morate storiti naslednji korak, s katerim boste raztopili  maskaro in druga ličila za okrog oči. Za odstranjevanje ličil okrog oči uporabite čistilo na osnovi rastlinskih olj ali sredstvo za odstranjevanje ličil okrog oči. Ti izdelki na osnovi olj utekočinijo trdovratna črtala in ličila brez drgnjenja občutljive kože okrog oči.
Tehnika nežnega odstranjevanja ličil okrog oči: čistilo nanesite na vatirano blazinico, blazinico nežno pritisnite na predel okrog oči in počakajte nekaj sekund. Nato vatirano blazinico nežno potegnite po veki in trepalnicah (to je tudi najboljši način, da rpeprečite, da vam pride ličilo v oči). Po potrebi ponovite, zaokrožite proti nosu, vendar vedno povlecite vatirano blazinico preko trepalnic. Odprite oči, vatirano blazinico prepognite in nežno obrišite še predel pod očesom. Odstranjevalec ličila splaknite, da odstranite morebitne ostanke.
        Modro izberite čistilo. Prvi korak do čiste kože je, da odkrijete pravo čistilo (ja, res je, voda je premalo, potrebujete še nekaj). Ni nujno, da je vaše čistilo drago, mora pa biti nežno in naj se ne peni. Večina mil za telo in tekočih mil zelo izsušuje kožo. Obraz potrebuje nekaj, kar manj izsušuje kožo in je bolj nežno do kože. Tip čistila, ki je najboljše za vašo kožo, je odvisen od vašega tipa kože. Mastno kožo je najbolje čistiti s čistilnim gelom, ki pomaga raztopiti sebum, ličila in zaščito pred soncem. Poskusite s čistilnim gelom Louis Widmer, ki ga dobite v lekarni.  Če imate normalno ali suho in občutljivo kožo, poskusite z nežnim, kremnim čistilnim mlekom Louis Widmer, ki ga prav tako dobite v lekarni.
Ko gre za čiščenje, velja: manj je več. Splošno pravilo: nežnejše je čistilo, tem bolje je.
        Spite s čisto vestjo. Večina strokovnjakov se strinja, da je najboljše čiščenje kože zjutraj in zvečer. Ponoči se tvori sebum, poleg tega imamo zjutraj na koži ostanke nočne nege. Če uporabljate pomlajevalno kremo ali kremo proti aknam, je pomembno, da pred nanosom kožo očistite, saj samo tako lahko učinkovine opravijo svoje delo.
Posebej ključno je umivanje kože zvečer. Čez dan se na koži nabere marsikaj – ličila, sebum, umazanija iz okolja, zato je zvečer zelo smiselno umiti kožo in vse to odstraniti.
        Za nežno, a temeljito čiščenje so najboljše orodje konice vaših prstov. Vaši prsti opravijo veličastno delo in med čiščenjem tudi kožo nežno zmasirajo, s čimer pospešite cirkulacijo in spodbudite limfno drenažo.
        Kožo sperite z mlačno vodo. Po čiščenju temeljito odstranite ostanke čistilnega mleka ali gela. Uporabljajte roke za zajemanje vode in na tak način sperite obraz. Strokovnjaki svetujejo, naj bo voda mlačna. Prevroča ali prehladna voda bo samo dražila kožo in lahko celo popokajo kapilare.
        Čiščenje vključuje več kot le čistilo! Preden začnete s čiščenjem obraza, si temeljito umijte roke.  Obraza si ne osušite z brisačo, ki visi več dni na obešalniku. Na takšni brisači se lahko zaredijo bakterije, ki jih nato prenesete na vaš kot rosa čist obraz. Bodite nežni med sušenjem obraza – vodo popivnajte in obraza ne drgnite z brisačo. Uporabljajte mehko, čisto brisačo, ki jih uporabljate samo za obraz.

Po čiščenju s čistilnim mlekom ali gelom (izbira je odvisna od vašega tipa kože) kožo osvežite in pomirite s tonikom brez alkohola Louis Widmer (dobite ga v lekarni). Tako jo pripravite na boljše prodiranje učinkovine iz dnevne ali nočne nege v kožo.

Več o koži naravni dermatološki kozmetiki Louis Widmer najdete na www.inobsmedicus.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar