torek, 20. marec 2012

Nasveti za alergične na pršice


Značilne težave alergije na pršice so kihanje, iz nosu kar teče, solzne, srbeče oči ali kašelj, v najtežjih primerih tudi astma.

Če pri sebi opažate tovrstne simptome vse leto, obiščite alergologinjo / alergologa. To je lahko zdravnica/zdravnik družinske medicine, dermatolog-inja ali pulmolog-inja, če izvaja alergološke teste. V ambulanti bodo po pogovoru o zgodovini bolezni s kožnim ali provokacijskim testom ugotovili povzročitelja vaše alergije.
Največ alergenov pršic je v postelji. Zato je najpomembnejši takojšnji ukrep za alergične na pršice zaščita vzglavnikov, odej in jogijev s specialnimi vmesnimi ovoji. Ti tako imenovani antialergijski vmesni ovoji (angl. Encasings), kot je npr. ALLERGOCOVER®, preorečujejo dviganje alergenov pršic v zrak in nato prehajanje v dihalne poti alergika. Pri nakupu antialergijskih vmesnih ovojev bodite pozorni na naslednja merila kakovosti:

Neprepustnost za alergene pršic
Najmanjši možni vpliv na udobje spanja – material naj bo neimpregniran in lahek, dokazano naj prepušča vlago in zrak
Preprosto čiščenje
Preprosto ravnanje (nameščanje, snemanje)
Material naj ne vsebuje zdravju škodljivih snovi, kemikalij

ALLERGOCOVER® so glede vseh teh meril preizkusile neodvisni inštituti in ga ocenili z najboljšimi ocenami – tukaj so rezultati. Smo vas že prepričali? Vse, kar želite vedeti o ALLERGOCOVER®-ju, vam bomo z veseljem povedali, če nas boste poklicali: 02 794 86 20 ali 041 788 331. Na spletni strani www.inobsmedicus.si smo zbrali kar nekaj koristnih napotkov.
Dodatno so priporočljivi tudi naslednji ukrepi za zmanjšanje težav, ki jih povzročajo alergeni pršic. Predvsem morate otežiti življenje, svoj življenjski slog in predvsem domače okolje prilagodite alergiji.
Glede na lokalizacijo, obliko in obseg težav so kot takojšnji ukrep primerna ustrezna zdravila (kapljice, tablete, injekcije). Z njihovo pomočjo boste zmanjšali, ublažili, prikrili težave zaradi alergije, vendar samo za čas uporabe.

Imate še vprašanja o alergiji na pršice in ALLERGOCOVER®-ju? 
Pokličite: 02 794 86 20 ali nam pišite: info@inobsmedicus.si 
www.inobsmedicus.si   www.topmedicus.si 

Ni komentarjev:

Objavite komentar